Grønlandsk besætning føler sig chikaneret i Reykjavik

Besætningen på den grønlandske trawler Regina C rejste torsdag aften hjem fra Island. Forinden var de blevet bedt om at forlade en butik, ligesom de også havde oplevet tilråb.
Reykjavik Foto © : Tammy O./Flickr Creative Commons
19. januar 2017 13:34

Opdateret fredag 10.30: Ejer af Niisa Trawl, Svend Christensen, fortæller fredag, at besætningen ikke blev sendt hjem på grund af chikane. Hjemrejsen var planlagt på forhånd. Han udtalelser baserer sig på en misforståelse internt i virksomheden, fortæller han her.

Rederiets ejer Svend Christensen fortæller, at de seks personer fra trawleren Regina C bliver fragtet hjem fra Island torsdag.

Ifølge ejeren har de seks grønlandske besætningsmedlemmer været udsat for flere episoder i byen, efter anholdelsen af tre personer fra besætningen på den grønlandske trawler Polar Nanoq onsdag.

- De føler sig ikke velkommen, når de går i byen, siger Svend Christensen.

Han fortæller videre, at nogle af besætningsmedlemmer er blevet smidt ud af en butik, hvor de ville købe slik og aviser. Men det fik de ikke lov til af ekspedienten, der smed dem ud.

- Det skal ikke gå udover dem, at folk tror, at alle grønlændere er sådan, siger Svend Christensen.

Han oplyser, at kaptajnen på Regina C bliver i Reykjavik.

Torsdag formiddag blev to besætningsmedlemmer fra Polar Nanoq, der er ejet af Polar Seafood, varetægtsfængslet i to uger. Politiet har sigtet dem i sagen, men de ønsker ikke at oplyse hvorfor. De nægter sig begge skyldige.

En tredje person fra skibet er også anholdt, men han har torsdag middag ikke været for en dommer endnu.