Toqqorsivimmit assiFoto: Niels Thomsen

Niels Thomsen vil godkende forslag fra Naalakkersuisut

Selvom Demokraterne takkede nej til at sidde i koalitionen, så vil politikken, der kommer fra den nye koalition med al sandsynlighed give indtryk af, at Demokraterne er med.

For når Naalakkersuisut vil præsentere et nyt forslag til politik for Inatsisartut, så skal forslaget have en tur med Demokraternes rettelak.

Det siger Niels Thomsen i et interview i avisen Sermitisiaq, hvor han blandt andet fortæller om de krav, Demokraterne har stillet for at bakke op om Kim Kielsens mindretal.

LÆS OGSÅ Mindretalskoalitionen vil fungere

- Vi kræver (også), at alle sager, Naalakkersuisut vil bringe overfor Inatsisartut til godkendelse, skal igennem os, før de bliver sendt til Inatsisartut. På den måde kan vi sikre os at sætte vores fingeraftryk på de tiltag Naalakkersuisut vil sætte i værk. Når vi så kan se, at vore ønsker er inkluderet, vil vi sikre, at der er et flertal bag forslaget, siger han til avisen.

Niels Thomsen forklarer også til avisen, at der generelt var en del ting Demokraterne kunne blive enige med koalitionen om, for eksempel lufthavnene. Men det er uroen internt i Siumut, der gjorde det umuligt for Demokraterne, at gå med i koalitionen.

LÆS OGSÅ Koalition og Demokraterne laver skriftlig aftale om lufthavne

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt