Niels Thomsen: Lad os vise vores økonomiske interesser

Demokraternes folketingskandidat Niels Thomsen har afgivet et bindende valgløfte, om at han - hvis han bliver valgt til Folketinget - vil være åben om sine økonomiske interesser, ligesom i øvrigt de fleste folketingsmedlemmer er det.
01. september 2011 06:12

Niels Thomsen mener, at det stikker i øjnene, at de to nuværende grønlandske medlemmer af folketinget Juliane Henningsen fra Inuit Ataqatigiit og Lars-Emil Johansen fra Siumut hører til blandt det fåtal af medlemmer, der ikke vil give oplysninger om deres økonomi.

Men det mener Niels Thomsen bør være slut nu. Og han opfordrer derfor samtlige partiers kandidater til at give hinanden håndslag på, at de vil være åbne om deres økonomiske forhold, så vælgerne kan se, om de valgte arbejder for Grønlands interesser eller for deres egne private interesser, som Niels Thomsen stiller det op.

- Ingen kan vel - uanset politiske tilhørsforhold - være uenige om, at vælger har krav på at kende politikernes bijobs, bestyrelsesposter og virksomheder for den sags skyld, siger han.