Foto: Danimasetoma from Wikimedia Commons

Netflix nomineret til oscar

​​​​​​​For første gang nogensinde er streamingtjenesten Netflix i spil til at vinde prisen for bedste film ved oscaruddelingen i Hollywood.

Filmen "Roma", der er instrueret af Alfonso Cuarón og distribueret af Netflix, høstede tirsdag ti nomineringer til de eftertragtede priser. Og hvis filmen løbe med titlen som årets bedste d. 24 februar når statuetterne skal uddeles kan det ændre billedet af Netflix. Det mener Jyllands-Postens filmanmelder og formanden for Danske Filmkritikere, Nanna Frank.

- Det er et scoop for Netflix, at de har fået Alfonso Cuaron med sig. Først og fremmest fordi han har lavet en god film. Men det betyder også, at man tager Netflix alvorligt som distributør af virkelig væsentlige film.

- Og hvis nogen skulle have et billede af Netflix som udbyder af den hurtige underholdning, kan man med "Roma" afvise den tanke. "Roma" er en film, som både underholder og taler til eftertanken, siger hun.

Alfonso Cuaróns film "Gravity" vandt syv oscarstatuetter i 2014. Her vandt Cuarón blandt andet prisen som bedste instruktør.

Ved oscaruddelingen i 2019 er 57-årige Cuarón selv nomineret i kategorierne bedste instruktør, bedste fotografering og bedste originale manuskript.

For nylig vandt den mexicanske instruktør en Golden Globe for sin instruktion af "Roma".

Se traileren her:

<!-- | Netflix","oembed":"1","url":"https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D6BS27ngZtxg","type":"embed"}]-->

 

                             /ritzau/

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt