Fodbold: Nemo Thomsen skriver kontrakt med Kolding IF

19-årige Nemo Thomsen fra Ilulissat rykker nu op til voksenrækker i udendørsfodbold. Nyoprykkere til 1. division Kolding IF har skrevet kontrakt med den grønlandske spiller.
19-årige Nemo Thomsen er nu en del af Kolding IF's trup i 1. division Foto © : Kolding IF
Skrevet af Noah Mølgaard
26. juni 2023 14:34

Ukuelig fightervilje på og udenfor banen har nu bragt stortalentet i fodbold Nemo Thomsen på højt niveau i dansk fodbold.

Nyoprykkerne til den næstbedste række i Danmark Kolding IF meddelte søndag, at de nu har skrevet kontrakt med Nemo Thomsen.

Han rejste fra Ilulissat som kun 15-årig for at forfølge sin drøm om at spille fodbold på højt niveau. Han startede i Sønderjyske, men flyttede til Kolding IF for to år siden.

- Det har været en stor hjælp for mig at flytte til Kolding IF, hvor jeg har trænere, der tror på mig, siger Nemo Thomsen til KNR og fortsætter:

- Det har været en lang proces. Men nu får jeg en overgang til de voksnes rækker i en klub, hvor jeg føler mig tryg.

Vilje til at modstå modgang

Han har haft en god sæson i Kolding IF's U-19 hold, der blev danske mestre. Nemo Thomsen blev topscorer med 25 fuldtræffere.

Men vejen til succes har ikke kun været dans på roser.

- Jeg besluttede mig dengang, jeg rejste fra Ilulissat, at jeg ikke vil slå mig ud uanset, hvad der sker.

- Det har været meget hårdt undervejs, men jeg har hele tiden sagt til mig selv, at jeg ikke vil give op og vil blive ved med at forfølge min drøm. Jeg mener også, at der skal kæmpes, hvis man vil opnå sin drøm, og jeg føler at have opnået det nu, siger Nemo Thomsen.

Han bliver nu en del af Kolding IF’s 1. divisionstrup, der også kaldes NordicBet ligaen. Og cheftræner Kristoffer Wichmann er klar til at tage sig af Nemo Thomsen under hans overgang til de voksnes rækker.

- Alle i klubben vil hjælpe Nemo til at tage de næste skridt, vi tror på Nemo – nu skal især Nemo vise, at han kan rykke sig yderligere. Vi, som klub, vil gøre alt, hvad vi kan for, at det lykkedes, siger Kristoffer Wichmann i forbindelse med underskrivelse af kontrakten med Nemo Thomsen.