Nathanielsen: Grønland bør modtage kvoteflygtninge

Inuit Ataqatigiits finanspolitiske ordfører, Naaja Nathanielsen, har valgt at forlade partiet. Hun fortsætter som løsgænger til forårssamlingen, hvor hun blandt andet vil fremsætte forslag om, at Grønland skal modtage flygtninge.
Foto © : Angu Motzfeldt
Skrevet af Thomas Munk Veirum
04. marts 2016 15:44

Inuit Ataqatigiit er blevet et medlem færre, efter at den finanspolitiske ordfører Naaja Nathanielsen har valgt at melde sig ud af partiet. Hun meddeler i en pressemeddelelse, at hun vil fortsætte sit politiske virke som løsgænger.

- Jeg må tage konsekvensen af, at jeg på nogle punkter, der er meget vigtige for mig, er på en anden sti end mit parti, siger en tydeligt bevæget Naaja Nathanielsen til KNR.

Naaja Nathanielsen angiver flere grunde til sit exit fra IA. Blandt andet var hun uenig i det forslag, som formand for partiet, Sara Olsvig, fremsatte i sin nytårsudtalelse om en årlig beskæring af bloktilskuddet fra Danmark på 10 millioner kroner.

- Jeg var finanspolitisk ordfører, derfor mener jeg, at det var utroværdigt, hvis jeg var blevet, siger Naaja Nathanielsen.

Læs også Naaja Nathanielsen melder sig ud af IA

Derudover ønsker Naaja Nathanielsen et opgør med, hvad hun kalder en spirende nationalisme i samfundet. Det munder ud i et konkret forslag fra hende på Inatsisartuts forårssamling.

- Jeg kommer med et forslag om, at Grønland skal indlede forhandlinger med den danske stat om at vi i fremtiden skal kunne modtage kvoteflygtninge, siger Naaja Nathanielsen.

Hun foreslår, at Grønland over tre år modtager 6 kvoteflygtninge.

- Det kan vi godt her i landet. Hvis vi ønsker selvstændighed, må vi også tage det ansvar, der følger med, og det er blandt andet at tage del i de opgaver, der er på verdensplan, siger Naaja Nathanielsen.

Naaja Nathanielsen fortsætter som løsgænger på forårssamlingen, hvorefter hun vil forlade politik. Hendes mandat falder dermed tilbage til IA.