Foto: KNR

Naaja Nathanielsen melder sig ud af IA

Inuit Ataqatigiit er blevet et medlem færre, efter at Naaja Nathanielsen har valgt at melde sig ud af partiet. Hun arbejder videre som løsgænger under forårssamlingen, hvorefter hun forlader politik.

- Efter dybe overvejelser og med et tungt hjerte, skal jeg meddele, at jeg i går har meldt mig ud af Inuit Ataqatigiit og fortsætter som løsgænger under forårssamlingen.

- Jeg kommer ikke til at indgå i et andet parti og har ikke ændret politisk ståsted rent ideologisk.

- Beslutningen er truffet som direkte konsekvens af, at jeg det sidste år flere gange har befundet mig på en anden sti end mit parti. Det hænder jo af og til i politik, men det har været på nogle, for mig, afgørende punkter, skriver Naaja Nathanielsen i en pressemeddelelse.

Læs også IA: Hvorfor følger man ikke den biologiske rådgivning?

Udmeldelsen kommer efter dybe overvejelser, med et tungt hjerte.

- Mine mærkesager er fortsat at bekæmpe uligheden, at skabe en større social mobilitet og udvikle samfundet på et bæredygtigt grundlag - ud fra et humanistisk, ikke-nationalistisk udgangspunkt. Disse visioner, mener jeg, har fået sværere kår under de sidste to koalitioner, siger Naaja Nathanielsen.

Spirende nationalisme

Hun kritiserer det, hun kalder en ’spirende nationalisme i samfundet’, som, hun mener, er en bremseklods for landets udvikling.

- Vi kan ikke bare leve, som om vi er de eneste mennesker på jorden eller leve ud fra en forventning om, at alle andre er forpligtet til at hjælpe os, men vi er ikke forpligtet til at hjælpe andre. Og jeg mener, at vi meget klart må give vores mening til kende og tale den spirende nationalisme imod, siger hun.

Læs også Få millioner koster bred finanslov

Naaja Nathanielsen har arbejdet på nogle forslag, som skal behandles under forårssamlingen, derfor fortsætter hun som løsgænger under forårssamlingen.

Uenigheden med IA’s politik skinner igennem på finansområdet, hvor hun som Inuit Ataqatigiits finanspolitiske ordfører mente, det var en skidt ide at skære bloktilskudet med 10 millioner.

- Jeg har erkendt, at jeg ikke i tilstrækkelig grad deler Inuit Ataqatigiits vision – og dermed kan jeg ikke på troværdig vis repræsentere partiet.

- Det skal dog understreges, at jeg på ingen måde ser et troværdigt alternativ i den siddende koalition, som jeg mener, har sendt landet ud i frit fald hvad angår manglen på retning og lederskab, udtaler hun.

Naaja Nathanielsen afslutter pressemeddelelsen med at takke sine venner i partiet.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt