Narsaq får moderne slagteri

Nu ligger det fast at Narsaq får opfyldt sit længe nærede ønske om et moderne slagteri.
Skrevet af Karsten Sommer
14. december 2011 07:26

På KNI´s bestyrelsesmøde i sidste uge godkendte bestyrelsen en investering på 40 millioner kroner til slagteriet i Narsaq.

Sammen med den bevilling på 25 millioner over de næste 4 år, som kom med i Finansloven for 2012, muliggør de 40 millioner fra KNI, at der opføres en delvis ny staldbygning og bygges et helt nyt slagteri.

Dertil kommer en tiltrængt modernisering af samtlige produktionsfaciliteter med sigte på at skabe både effektiv drift og bedre muligheder for produktudvikling og forædling end hidtil. Det udtaler Neqi’s administrerende direktør Lars Møller-Sørensen, der også er konstitueret koncernchef i KNI A/S, som ejer Neqi.

- Efter flere år med lappeløsninger, kan vi nu for alvor etablere en virksomhed, der lever op til alle moderne krav, siger Lars Møller-Sørensen.

Han forventer at det nye slagteri giver flere arbejdspladser på helårsbasis, ligesom det bliver muligt at uddanne flere lærlinge i samarbejde med den nærliggende levneds-middelskole Inuili.

- Det nye slagteri vil ikke alene få stor betydning for landbruget i Sydgrønland, men også for hele områdets erhvervsliv. Således vil bygge- og anlægsarbejdet også give arbejde til entreprenørbranchen i landsdelen, siger en optimistisk KNI-direktør.