Naleraq overser 38 års ansvar for pensionen

Anthon Frederiksen ser forskellige pensionssatser som brud på menneskerettighederne, men overser, at Grønland overtog ansvaret i 1979.

Der er ikke tale om brud på menneskerettigheder, når pensionen er forskellig inden for Rigsfællesskabet. Det svarer naalakkersuisoq Sara Olsvig til Partii Naleraqs Anthon Frederiksen.

Partii Naleraq-politikeren gjorde det i sit spørgsmål klart, at han mener, at der er tale om brud på menneskerettighederne og segregation, altså en forskelsbehandling, når der er forskelle på pensionen inden for Rigsfællesskabet i Grønland, Færøerne og Danmark.

Anthon Frederiksens spørgsmål:

Forklaringen er dog, at vi her i landet overtog socialområdet med indførelsen af Hjemmestyret i 1979. Dermed overtog vi også kompetencen for pensionslovgivningen, forklarer naalakkersuisoq for socialområdet Sara Olsvig.

Konsekvensen af politiske prioriteringer

Altså er der ikke tale om chauvinisme eller brud på menneskerettigheder, men konsekvensen af 38 års forskellige politiske prioriteringer.

LÆS OGSÅ 176 arbejdsdage brugt på spørgsmål fra Inatsisartut

Af svaret fremgår det, at pensionisterne modtager det beløb, det enkelte land har valgt, og derfor modtager et pensioneret ægtepar i Danmark cirka 9.000 kroner mere om året end et ægtepar her i landet.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt