Foto: KNR

Naleraq er optimistisk med forhandlingerne

Der var højt humør, da det nystiftede Partii Naleraq trådte ind i Siumuts mødelokale. Selvom stemningen var optimistisk hos partiet, så holder Partii Naleraq kortene tæt på kroppen, ligesom de andre partier gør.

Det er den første hverdag siden Inatsisartut-valget, og de indledende forhandlinger imellem partierne er så småt gået i gang, da Kim Kielsen og Siumut i dag inviterede de øvrige partier til indledende samtaler. 

Og Partii Naleraq synes at være lidt mere optimistisk end de andre. Mest opsigtsvækkende er det nok, at formanden allerede åbner op for en smal regering.

- Det er ikke første gang jeg kun har et mandat i flertal og det har vi før også kommet igennem med, siger formanden for Partii Naleraq Hans Enoksen til KNR.

Bag lukkede døre
Hverken Demokraternes eller Inuit Ataqatigiits formand ville fortælle noget om forhandlingerne, men IA's Sara Olsvig fortalte dog, at Inuit Ataqatigiit og Siumut fortsætter forhandlingerne.

- Vi har snakket om mange ting, og jeg vil ikke gå i dybden om præcis hvad vi har snakket om, men jeg vil vurdere det som, at det er gået godt. Jeg kan også konstatere at vi har aftalt at mødes igen, siger Sara Olsvig. 

Det sidste parti ved dagens indledende samtaler var Atassut. De afslørede heller ikke for meget, men kunne da fortælle, at kaffen smagte godt, og de vil se tiden an i forhold til de kommende forhandlinger.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt