Nakuusa holder topmøde i Ilulissat

Hvad er et sundt og godt liv? Det spørgsmål er temaet på et seminar, som begyndte i weekenden i Ilulissat.
Foto © : Nakuusa
Skrevet af Jonas Fievé
21. januar 2019 10:27

35 børn i alderen 13-18 år er samlet, og under seminaret skal børnene komme med deres bud på, hvad et sundt og godt liv er.

Derefter skal de udarbejde nogle forslag til både Naalakkersuisut og kommunerne om, hvordan det kan opnås.

Projektleder i Nakuusa, Najaaraq Møller fortæller søndag, at seminaret er kommet godt i gang.

- Det er kun den anden dag, og der er bare sket så meget at man kan se fremskridt allerede. Lige nu handler det om personlig udvikling. De trænes op til at kunne stå foran en flok og holde taler og lignende og tro på sig selv, fortæller hun.

LÆS OGSÅ Nakuusa lancerer ny kampagne mod seksuelle overgreb

Desuden skal børnene også lave forslag til projekter, de kan sætte i gang, når de vender tilbage til deres egne hjembyer.

- Fra på tirsdag skal det handle om at lave en anbefaling til politikerne og lave et program for sig selv, for hvordan de kan gøre verden bedre. Vi forventer jo at vi bliver færdige med at skrive vores anbefalinger til politikerne, og at vi færdiggør vores program så godt som muligt og at børnene får så meget som muligt med i deres bagage her fra, siger Najaaraq Møller.

Det er tredje gang, at Nakuusas børneråd i kommunerne samles til et møde, og denne gang er det børnerådet i Kommuneqarfik Sermersooq, der har besluttet temaet.