Naalakkersuisut vil ikke være i stue med Michael Binzer

Naalakkersuisut boykotter den stort anlagte erhvervskonference "Future Greenland", som Grønlands Arbejdsgiverforening arrangerer i Nuuk den 6. - 7. maj.
19. februar 2015 07:09

Årsagen er, at den tidligere direktør for Air Greenland og Tele-Post Greenland, Michael Binzer, er en af talerne.

LÆS OGSÅ Michael Binzer undskylder pynt på sit cv

Naalakkersuisut vil ikke være i stue med ham, fordi han har svindlet med sit cv. Og den beslutning ærgrer GA's formand Henrik Leth.

- I mit stille sind, kan jeg ikke lade være med at undre mig over beslutningen, når jeg tænker på, hvor mange - også i det politiske system - har begået fejltrin gennem årene, og som ikke udelukkes på samme måde, siger Henrik Leth til avisen AG.

Future Greenland afvikles under temaet "Vækst og velfærd - Scenarier for Grønlands udvikling", og ventes at tiltrække et rekordstort deltagere med foredragsholdere og debattører fra både ind- og udland.

Blandt oplægsholderne, vil udover Michael Binzer, være dagbladet Politikens chefredatør, Bo Lidegaard, den adminisrerende direktør i Dansk Industri, Karsten Dybvad og professor Minik Rosing - bare for at nævne nogle.

Men angiveligt er der surhed over,  at fremtrædende IA-folk som Sara Olsvig og Maliina Abelsen er inviteret som talere på konferencen.

 

Boykot kan skyldes gammelt nag
Men ifølge AG, så kan Naalakkersuisuts boykot af konferencen skyldes, at fronterne mellem Siumut og GA er skarpt tegnet op efter, at Siumuts grand old man, Lars-Emil Johansen under valgkampen frontalt gik til angreb på GA's direktør Brian Buus Pedersen.

- GA har de seneste år udviklet sig til en politisk organisation med særdeles tætte forbindelse til IA, som de efterhånden ligner til forveksling, skrev Lars-Emil Johansen på sin Facebook-profil.

Men Brian Buus Pedersen forstår ikke polemikken:

- Som interesseorganisation taler vi naturligvis med begge parter til vores konferencer. Men det er også vigtigt for os, at knæsætte et princip om, at politikerne ikke skal bestemme, hvem vi inviterer som talere, understreger han overfor AG.