Naalakkersuisut vedtager ny hjælpepakke til det kystnære fiskeri

Pakken afløser den tidligere hjælpepakke, som udløb ved årsskiftet. Modsat den forrige hjælpepakke, så gælder den nye kun det kystnære torskefiskeri.
fisk, fiskere,
Der er afsat 9 millioner kroner til hjælpepakken Foto © : Morten Stricker/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix
Skrevet af Mathies Hvid Toft
23. juni 2021 13:38

En ny hjælpepakke er på vej til de kystnære fiskere, der fisker efter torsk.

Den sidste hjælpepakke gjaldt også det kystnære fiskeri efter rejer og krabber - men den nye er altså kun beregnet til torskefiskerne. 

Om hjælpepakken skriver Naalakkersuisut:

- Naalakkersuisut besluttede, at der ydes en særlig økonomisk støtte for fald i indhandlingsprisen i intervallet 5 til 25 procent sammenholdt med 2020. Fiskerne kan således maksimalt få særlig kompensation svarende til 20 procent af prisen før prisfaldet.

Det betyder, at fiskerne kan søge om økonomisk støtte, hvis priserne er faldet med fem procent og op til 25 procent sammenlignet med den gennemsnitlige pris i 2020.

LÆS OGSÅ KNAPK raser: Vi opfordrer til strejke, hvis hjælpepakken stopper

Derved kan fiskerne som udgangspunkt få en større kompensation end sidst. 

Her dækkede landskassen, hvis prisfaldet var mere end 15 procent og så maksimalt til 25 procent i forhold til gennemsnitsprisen i 2019.

Hjælpepakken blev vedtaget 16. juni, og den gælder for hele 2021. Dermed kan fiskerne søge om hjælp med tilbagevirkende kraft, oplyser Departementet for Fiskeri og Fangst til KNR.

Naalakkersuisut har sat 9 millioner kroner af til hjælpepakken.