Naalakkersuisut: Ingen tegn på smittespredning i Uummannaq

Alle, der har været i kontakt med den coronasmittede sundhedsmedarbejder i Uummannaq er blevet testet, og der er ikke fundet flere smittetilfælde, oplyser Naalakkersuisut
Lørdag testede myndighederne så alle, der har været i kontakt med den coronasmittede. Alle tests er nu blevet analyseret i laboratoriet på sygehuset i Nuuk, og alle er negative. Foto © : KNR/Anton Gundersen Lihn
17. januar 2021 12:16

Coronasmitten ser ikke ud til at have spredt sig i Uummannaq. Det skriver Naalakkersuisut søndag i en pressemeddelelse.

En sundhedsmedarbejder blev i sidste uge konstateret smittet med covid-19, og det førte til, at mindst ti personer blev sendt i karantæne.

LÆS OGSÅ Mindst 10 personer er i karantæne efter coronasmitte i Uummannaq

Lørdag testede myndighederne så alle, der har været i kontakt med den smittede. Alle tests er nu blevet analyseret i laboratoriet på sygehuset i Ilulissat, og alle er negative.

- Der er således ikke noget der tyder på spredning af infektionen, skriver Naalakkersuisut i pressemeddelelsen, hvor det også bliver gjort klart, at den smittede person ikke længere befinder sig i Uummannaq.

Stadig lille risiko

Nogle af de personer, der blev sat i karantæne, skal fortsat være det nogle dage endnu og skal testes igen.

- Der kan derfor fortsat være en lille risiko for, at der kommer nye tilfælde, og alle må derfor være opmærksomme på symptomer på Covid-19, står der i pressemeddelelsen.

Naalakkersuisut understreger samtidig, at der i den kommende uge kommer et stort antal rejsende til Grønland. Der er derfor stor risiko for, at der igen vil kunne komme smittespredning overalt i landet.

- En anden udfordring er, at den nye og langt mere smitsomme engelske variant af Covid-19 spreder sig hastigt i Danmark, skriver Naalakkersuisut og fortsætter:

- Det vil bestemt ikke kunne udelukkes, at den også kommer til Grønland. Alle opfordres til at have skærpet opmærksomhed i den kommende tid, følge anbefalingerne og lade være med at medvirke til rygtespredning.