Lørdag testede myndighederne så alle, der har været i kontakt med den coronasmittede. Alle tests er nu blevet analyseret i laboratoriet på sygehuset i Nuuk, og alle er negative.Foto: KNR/Anton Gundersen Lihn

Naalakkersuisut: Ingen tegn på smittespredning i Uummannaq

Alle, der har været i kontakt med den coronasmittede sundhedsmedarbejder i Uummannaq er blevet testet, og der er ikke fundet flere smittetilfælde, oplyser Naalakkersuisut

Coronasmitten ser ikke ud til at have spredt sig i Uummannaq. Det skriver Naalakkersuisut søndag i en pressemeddelelse.

En sundhedsmedarbejder blev i sidste uge konstateret smittet med covid-19, og det førte til, at mindst ti personer blev sendt i karantæne.

LÆS OGSÅ Mindst 10 personer er i karantæne efter coronasmitte i Uummannaq

Lørdag testede myndighederne så alle, der har været i kontakt med den smittede. Alle tests er nu blevet analyseret i laboratoriet på sygehuset i Ilulissat, og alle er negative.

- Der er således ikke noget der tyder på spredning af infektionen, skriver Naalakkersuisut i pressemeddelelsen, hvor det også bliver gjort klart, at den smittede person ikke længere befinder sig i Uummannaq.

Stadig lille risiko

Nogle af de personer, der blev sat i karantæne, skal fortsat være det nogle dage endnu og skal testes igen.

- Der kan derfor fortsat være en lille risiko for, at der kommer nye tilfælde, og alle må derfor være opmærksomme på symptomer på Covid-19, står der i pressemeddelelsen.

Naalakkersuisut understreger samtidig, at der i den kommende uge kommer et stort antal rejsende til Grønland. Der er derfor stor risiko for, at der igen vil kunne komme smittespredning overalt i landet.

- En anden udfordring er, at den nye og langt mere smitsomme engelske variant af Covid-19 spreder sig hastigt i Danmark, skriver Naalakkersuisut og fortsætter:

- Det vil bestemt ikke kunne udelukkes, at den også kommer til Grønland. Alle opfordres til at have skærpet opmærksomhed i den kommende tid, følge anbefalingerne og lade være med at medvirke til rygtespredning.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt