En person, som er indrejst fra Danmark til Uummannaq, er testet positiv ved testning 7 dage efter indrejse. Arkivfoto.Foto: RitzauScanpix

Mindst 10 personer er i karantæne efter coronasmitte i Uummannaq

Det er en ansat i sundhedsvæsenet, der er blevet konstateret smittet med Covid-19, oplyser landslægen. Enkelte patienter er i karantæne.

Flere personer er sendt i karantæne, efter at én person blev konstateret smittet med Covid-19 i Uummannaq.

Det oplyser landslæge Henrik L. Hansen. 

- Det er der i hvert fald 10 personer, der er, siger han til KNR. 

Corona i Grønland i tal:

Så mange har været smittet: 30
Så mange er meldt raske: 29

Kilde: Landslægeembedet

Den smittede er ansat i sundhedsvæsenet, og Henrik L. Hansen fortæller, at også enkelte patienter er i karantæne, men at ingen af dem er "alvorligt syge". 

Testen, der viste sig at være postiv, blev taget syv dage efter, at den smittede var ankommet til Uummannaq fra Danmark. 

Det fik politiet og landslægeembedet i arbejde for at finde ud af, hvem vedkommende havde været i kontakt med under rejsen og i Uummanaaq. 

Tidligere meddelte Coronasekretariatet, at alle kontakter er blevet fundet og har fået at vide, at de skal være i karantæne for at undgå eventuel smittespredning. Risikoen for smittespredning vurderes dog til at være "relativ lav".

Uvist, hvorvidt den smittede har været på arbejde

Henrik L. Hansen kan ikke sige noget om, hvorvidt den smittede har været på arbejde i de syv dage, vedkommende har været i Uummannaq.

- Hele sagen skal først belyses, og så er det politiet, der træffer afgørelse om, hvorvidt der er sket overtrædelse af nogle regler, siger landslægen. 

LÆS OGSÅ En person konstateret positiv for covid-19 i Uummannaq

På det seneste har der været meget snak om en ny virusvariant, der er opstået i England. Den er mere smitsom, men ikke mindre farlig end den "almindelige" coronavirus.

Hvorvidt det er den, som personen er smittet med, er endnu ikke til at sige. 

- Det har vi ikke fået undersøgt endnu. Vi får sendt den test til København, men det tager ret lang tid at få svar på det, siger Henrik L. Hansen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt