Naalakkersuisut lukkede fiskeriet 28. oktober, da kvoten for både oktober og november var fisket op.Foto: KNR/Anton Gundersen Lihn

Naalakkersuisut hæver hellefiskekvoten i Uummannaq til 73 procent over anbefaling

Den videnskabelige rådgivning for Uummannaq er 5.800 ton, men med den seneste kvoteforhøjelse er den samlede tilladte fangstmængde på 10.028 ton.

Naalakkersuisut kommer med en tidlig julegave til jollefiskerne i Uummannaq med en forhøjelse af hellefiskekvoten, hvor årets kvote var ved at være opbrugt.

Fiskerne havde 118 ton tilbage af kvoten, men Naalakkersuisut har torsdag 19. november besluttet at hæve kvoten med 528 ton.

LÆS OGSÅ Uummannaq må fiske efter hellefisk igen

Dermed lander den samlede tilladte fangstmængde i Uummannaq for både fartøjer og joller på 10.028 ton, hvilket er 73 procent over den videnskabelige rådgivning, som er på 5.800 ton.

Naalakkersuisut lukkede fiskeriet 28. oktober, da kvoten for både oktober og november var fisket op. Herefter besluttede Naalakkersuisut at rykke decemberkvoten frem til november, så fiskeriet ikke skulle gå i stå.

Det har dog ikke været nok, og derfor har Naalakkersuisut altså hævet kvoten. Naalakkersuisut har nedsat en intern arbejdsgruppe, som skal undersøge, hvordan man kan undgå situationer, hvor kvoterne skal hæves i slutningen af året.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt