-  Vi følger tæt med i udviklingen i Færøerne og Danmark i forhold til, om de åbner mere op til udlandet, og det kan være, at smitten stiger, så vi afventer stadig at se udviklingen nærmere, sagde Kim Kielsen på pressemødet.Foto: KNR

Naalakkersuisut forlænger fase et til 20. juli

Alle partier i Inatsisartut er enige om at forlænge fase et for at få det fulde overblik over situationen i Danmark og Færøerne.

Mens Danmark i dag har taget endnu et skridt i genåbningen af de danske grænser, holder Naalakkersuisut fast i, at der kun skal komme omkring 600 personer ind i landet.

På et pressemøde torsdag eftermiddag fortalte formand for Naalakkersuisut nemlig, at genåbningens fase et forlænges til 20. juli, der ellers stod til at slutte 6. juli.

-  Vi følger tæt med i udviklingen i Færøerne og Danmark i forhold til, om de åbner mere op til udlandet, og det kan være, at smitten stiger, så vi afventer stadig at se udviklingen nærmere, sagde Kim Kielsen på pressemødet.

Formanden for Naalakkersuisut fortalte, at alle partiformændene til formiddag har holdt møde, hvor de blev enige om forlængelsen.

LÆS OGSÅ Ud og indrejse: Mundbind, Sumut-blanket og negative tests

Formanden for Naalakkersuisut understregede igen, at man skal have udfyldt en Sumut-blanket og have en negativ coronatest for at komme med flyet fra Danmark til Grønland.

Rejser på eget ansvar

Det danske udenrigsministerium meddelte i dag, at Danmark åbner grænserne yderligere til seks lande uden for Europa. Selv om det åbner muligheden for at rejse til eksempelvis Canada, Australien eller Thailand, understreger Kim Kielsen, at det er på eget ansvar.

- I har selv ansvaret for, hvilke lande I rejser til, men hvis I bliver smittede i udlandet, skal I selv stå for udgifterne, så det er vigtigt at tænke sig om, i forhold til hvilke risici man tager, siger Kim Kielsen.

Der har i længere tid været bekymring over for risikoen for at blive smittet med coronavirus af personer, der kommer med atlantflyet fra Danmark til Kangerlussuaq, men myndighederne mener ikke, at der er grund til bekymring.

- Embedslægen har vurderet, at tiden, hvor man er blandet med passagererne, er så kort, at der ikke kan ske smitte, siger Kim Kielsen.

Der er i alt blevet testet 3840 personer for coronavirus i Grønland, og der har ikke været nye smittetilfælde siden 27. maj, hvor en person i Ilulissat blev testet positiv.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt