Naalakkersuisut afviser tandbøjlestop

Børn skal fortsat kunne få bøjler, og hvis arbejdsgangen skal ændres, skal beslutningen træffes af Inatsisartut. Det skriver departementet for sundhed i en pressemeddelelse.

Sundhedsledelsen bliver citeret i Sermitsiaq.ag for, at de har besluttet, at den kommunale tandpleje ikke længere vil sætte bøjler på børn.

Men nu er der en anden melding fra departementet for sundhed.

- Naalakkersuisut har imidlertid ikke haft denne beslutning til godkendelse ligesom Naalakkersuisut af samme grund ikke har godkendt denne beslutning, skriver departementet.

- Stop af et behandlingstilbud til børn er en vidtgående beslutning, der ikke træder i kraft før der har været de krævede politiske drøftelser og beslutninger på et oplyst grundlag, som også bekendtgørelse nr. 15 af 13. september 2006 om tandpleje er udtryk for, udtaler naalakkersuisoq for sundhed, Martha Abelsen.

Der er i stedet tale om ændringer i visiteringen, der kommer som følge af rekrutteringsvanskeligheder, lyder det fra departementet.

Naalakkersuisoq for sundhed, Martha Abelsen, vil inden udgangen af august få lavet en analyse, hvis resultater kan forelægges Inatsisartuts udvalg for familie og sundhed. Resultaterne af analysen skal danne grundlag til at tage politisk stilling til det videre behandlingstilbud.

Endvidere er Inatsisartut til oktober inviteret til visionsseminar om fremtidens sundhedstilbud. Dér skal de blandt andet drøfte, om børn stadig skal tilbydes at få sat tandbøjler.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt