Naalakkersuisut: Aftale om fly mellem Grønland og Danmark i næste uge

Flyforbindelsen til Danmark har - bortset fra nødflyvninger med kritisk personale og coronaprøver - været lukket siden 21. marts, men ifølge Naalakkersuisut nærmes en genåbning.
Der kan snart blive kø igen ved flyafgangene til Danmark. Foto © : Naalakkersuisut
16. maj 2020 12:09

Naalakkersuisut arbejder på en genåbning af landet, og det indebærer blandt andet, at flyene igen skal i gang med at lette og lande fra udlandet.

Departementet for Infrastruktur oplyser, at Naalakkersuisut arbejder på en aftale med Air Greenland, som skal få gang i flyruten mellem Kangerlussuaq og Københavns Lufthavn.

- I takt med at Grønland begynder at åbne mere i forhold til indrejse fra Danmark, vil der ske en øget efterspørgsel på pladser på fly til Grønland. Passagertallet vil dog langt fra blive som normalt i en sommerperiode, siger naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur Karl Frederik Danielsen.

LÆS OGSÅ Coronafrygt: Skoler lukker og flytrafik stopper fra fredag

Fordi passagerantallet bliver sværere at forudse end normalt, skal aftalen finde en balance mellem et acceptabelt antal ugentlige flyvninger for forbrugerne, og hvad der økonomisk kan lade sig gøre for Air Greenland.

Departementet for Infrastruktur forventer, at der vil ligge en endelig aftale klar i starten af næste uge.

Flyforbindelsen til udlandet har været lukket siden 21. marts, efter at de første coronatilfælde blev konstateret i Nuuk.