Naalakkersuisoq for sundhed: For få folk bliver vaccineret mod corona

Agathe Fontain (IA) opfordrer flere til at tage imod coronavaccinen. Det vil være en hjælp for sundhedsvæsenet, siger hun.
Sundhedsvæsenet fortsætter tilbuddet om coronavaccine. Foto © : Ane-Marie Petersen/KNR
26. november 2023 16:09

Selvom Sundhedsvæsenet i de seneste måneder har tilbudt vaccination med corona og influenza i hele landet, så er den samlede vaccinationsdækning fortsat meget lav.

Det skriver naalakkersuisut i en pressemeddelelse.

Sundhedsvæsenet forventer, at smitten med corona- og influenza vil stige, nu hvor snart vintersæsonen er over os.

Derfor er den lave vaccinationsdækning utilstrækkelig, hvis man skal sikre mod et større antal indlæggelser af ældre hen over vinteren, skriver naalakkersuisut fortsat.

Vacciner er en hjælp for sundhedsvæsenet

Vaccinationsdækningen for folk over 65 år er fortsat på kun godt 40 procent. Sundhedsvæsenet fortsætter derfor vaccinationstilbuddet mod både corona og influenza i en periode.

- Jeg vil gerne opfordre alle, der er i målgruppen for vaccinationstilbuddet, til at blive vaccineret, så vi kan at undgå, at folk bliver alvorligt syge med corona eller influenza.

- En vaccination vil både være en god sikkerhed for den enkelte borger og samtidig hjælpe vores sundhedsvæsen i vintermånederne, siger naalakkersuisoq for sundhed, Agathe Fontain (IA), i pressemeddelelsen.

Hvis man er over 65 år, gravid i 2. eller 3. trimester, eller lider af en kronisk sygdom, er man i risiko for at udvikle et alvorligt sygdomsforløb, hvis man bliver smittet med corona og influenza.

Ifølge sundhedsvæsenet er det derfor vigtigt at få en ny vaccine - også selvom du tidligere er blevet vaccineret - da virus ændrer sig.

Man kan læse mere om vaccinen på www.corona.nun.gl.