- Der er p.t. en masse arbejde inden for mit område. Det kan jeg dog desværre ikke varetage på grund af mit helbred, skriver Kirsten L. Fencker blandt andet i opslaget på facebook.Foto: Emil Stach / Naalakkersuisut

Naalakkersuisoq Kirsten L. Fencker har bedt om sygeorlov

Kirsten L. Fencker, der er naalakkersuisoq for sundhed, har bedt om sygeorlov fra sit arbejde i Naalakkersuisut på grund af stress. Det skriver politikeren på Facebook.

Naalakkersuisoq for sundhed, Kirsten L. Fencker fra Naleraq, har bedt om sygeorlov fra sit arbejde i Naalakkersuisut.

Det skriver politikeren søndag aften på Facebook. 

Kirsten L. Fencker skriver i opslaget, at hun har været ramt af stress i slutningen af december, og at hun har fået et tilbagefald, efter hun er begyndt at arbejde igen.

- Jeg har været ramt af stress ved årets udgang. Jeg har, efter at ha' samlet kræfter, begyndt at arbejde stille og roligt, men har fået tilbagefald. Derfor har jeg skriftligt henvendt mig til formanden for Naalakkersuisut og bedt om sygeorlov.

- Der er p.t. en masse arbejde inden for mit område. Det kan jeg dog desværre ikke varetage på grund af mit helbred. Jeg har sammen med min familie behov for, at jeg kommer til kræfterne igen og håber på jeres forståelse, skriver Kirsten L. Fencker blandt andet i opslaget.

Hun har ikke ønsket at stille op til interview. 

 

Kirsten L. Fencker er den anden naalakkersuisoq, der sygemelder sig med stress i Múte B.Egedes regering. 

I august trak Eqaluk Høegh sig fra posten som naalakkersuisoq for børn på grund af stress. 

Han blev sygemeldt blot få måneder efter, at han blev indsat som naalakkersuisoq for familie og justitsområdet i april.

Siden er justitsområdet blevet lagt på Naaja Nathanielsen (IA), der også er naalakkersuisoq for boliger, infrastruktur, råstoffer og ligestilling. 

LÆS OGSÅ Eqaluk Høegh trækker sig som naalakkersuisoq

Tilbage var kun familieområdet, som blev overtaget af Paneeraq Olsen (Naleraq).

Sundhedsområdet skal overtages af Pele Broberg (Naleraq), der er naalakkersuisoq for erhverv og handel. Når han er fraværende skal Mimi Karlsen, der er naalakkersuisoq for sociale anliggender, arbejdsmarked og indenrigsanliggender (IA) overtage.

Pressemøde om teststrategi klokken 13

I dag holder Naalakkersuisut pressemøde klokken 13 om corona og tilpasning af teststrategien.

Til pressemødet deltager Pele Broberg, der er naalakkersuisoq for erhverv og handel, Mimi Karlsen, der er naalakkersuisoq for sociale anliggender, arbejdsmarked og indenrigsanliggender, samt landslæge Henrik L. Hansen.

 

 Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl