Naalakkersuisoq for infrastruktur: Lufthavnen i Narsarsuaq nedlægges eller nedgraderes

Naalakkersuisut arbejder nu med en plan om at lufthavnen i Narsarsuaq enten nedlægges eller nedgraderes. Det fortalte naalakkersuisoq for infrastruktur, Knud Kristiansen, da han på vegne af Naalakkersuisut fremlagde planerne for landets infrastruktur.
Skrevet af Jaaku Lyberth
23. april 2015 15:00

 - Der etableres en nordatlantisk landingsbane mellem Qaqortoq og Narsaq. Samtidig nedlægges eller nedgraderes landingsbanen i Narsarsuaq, sagde Knud Kristiansen på et pressemøde i tirsdags.

Der er således et skift i koalitionens udmeldinger om Narsarsuaqs fremtid. Han begrunder blandt andet sin plan med, at Qaqortoq er en stor uddannelsesby.

- Når man tænker på turismen i Sydgrønland, er det vigtigt at gøre det mere fleksibelt, og at man samtidigt skal tænke på, at Qaqortoq er en uddannelsesby. Derfor er det vigtigt, at man får gode transportmuligheder.

Læs også Naalakkersuisoq: Ingen planer om at lukke Kangerlussuaq

- Når man har sagt A må man videre til B, siger naalakkersuisoq for infrastruktur, Knud Kristiansen.

Men sådanne planer fra Naalakkersuisut er helt nye. Så sent som den 22. januar var tonen helt anderledes. Da fastholdt han over for KNR, at Naalakkersuisut tværtimod arbejdede med en plan for at udvikle mulighederne i Narsarsuaq.

- Hvad angår Narsarsuaq har vi ikke planer om at nedlægge lufthavnen, men vi har planer om udvikling på stedet, sagde Knud Kristiansen i Qanorooq den 22. januar i år.

Læs også Rapport om lufthavn i Qaqortoq tegner dystert billede

Naalakkersuisoq for infrastruktur Knud Kristiansen vil dog ikke uddybe sine udtalelser til tirsdagens pressemøde, men lover at vende tilbage på fredag. Han vil nemlig først fremlægge fremtidens infrastruktur overfor medlemmer i Inatsisartut og Naalakkersuisut under et seminar i morgen fredag.