Naalakkersuisoq gemte hash til hundetræning

Onsdag i sidste uge tog førstebehandlingen af to forslag fra medlem af Inatsisartut, Agathe Fontain fra IA, omkring forskellige initiativer til bekæmpelse af handel med euforiserende stoffer, en uventet personlig drejning.
05. maj 2015 15:15

I et ordførerindlæg fra Siverth K. Heilmann fra Atassut kom det nemlig frem, at han under sin tid som Naalakkersuisoq for boliger fik udleveret hash, penge og en bankbog fra det rengøringspersonale, der havde ryddet op i minsterboligen efter et tidligere medlem af Naalakkersuisut.

Siverth K. Heilmann bad derefter ansatte i sit departement om at melde det til politiet.

 - Som tidligere politimand og som medlem af den lovgivende forsamling, føler jeg, at min samvittighed fodrer mig til ikke længere at være tavs omkring dette forhold, sagde han blandt andet fra talerstolen.

Læs også Josef Motzfeldt: For mit vedkommende er sagen slut

Og under en senere debat, fortalte Anthon Frederiksen fra partii Naleraq, at han var ejermand til ejendelene.

- For ikke at mistænkeliggøre tidligere naalakkersuisut må jeg tilstå, at det er i min tidligere bolig, der er fundet euforiserende stoffer, sagde Anthon Frederiksen fra talerstolen.

 - Jeg har i 15 år arbejdet med en narkohund. Og på dette tidspunkt var det normalt, at politi med narkohunde fik noget hash fra politiet til at træne hundene med.

- Ulykkeligvis har jeg af glemsomhed ikke afleveret den lille klump hash, som jeg har fået fra politiet. Og fordi det lå så godt gemt, havde jeg glemt det, da vi flyttede, lød det fra Anthon Frederiksen.

Han fortalte derudover, at han fortryder sagen bitterligt, men at 'hvad der er sket er sket', og at sagen er blevet behandlet af politimesterembedet.