Josef Motzfeldt: For mit vedkommende er sagen slut

Politimesteren i Grønland meddelte igår, at der ikke er grundlag for at tiltale landstingsformand Josef Motzfeldt, i forbindelse med en flyttemands angivelige fund af 0,15 gram hash i landstingsformandens hjem. Josef Motzfeldt er glad for den afslutning sagen har fået.
Skrevet af Karsten Sommer
01. august 2009 17:15

- Jeg har helt fra denne histories start, været på det rene med at uanset hvilken afgørelse politiet ville nå frem til, ville jeg respektere deres beslutning. Som politiker har jeg ingen ret til at blande mig i politiets arbejde, men med politiets beslutning i går, er sagen slut for mig.

- Men jeg er naturligvis glad for den ende sagen har fået, siger landstingsformanden, som nu har genoptaget sit hverv. På spørgsmålet om han frygter at sagen vil komme til at påvirke det fremtidige arbejde i Landstinget, svarer han:

- Jeg er helt overbevist om at flertallet i Landstinget har respekt for magtens tredeling, og dermed ikke vil sætte spørgsmålstegn ved sagens afslutning. Det er politiets arbejde der nu er færdiggjort, og så er historien ikke længere, slutter Josef Motzfeldt.

Vedrørende Aleqa Hammonds kritik af politiet for frikendelsen af Josef Motzfeldt, har Landstingsformanden kun denne kommentar:

- Det er en sag mellem Siumuts formand og politiet, og det har jeg ingen kommentarer til.