Naalakkersuisoq erkender: Ventetiden er for lang

Ressourcemangel i Departementet for Kultur er skyld i lange ventetid på puljeansøgninger, erkender naalakkersuisoq Nick Nielsen.
Skrevet af Thora H. Nielsen
17. juni 2014 06:32

Organisationen for skabende og udøvende kunstnere EPI langede forleden kraftigt ud efter naalakkersuisoq for kultur Nick Nielsen.

EPI utilfreds med langsom sagsbehandling
 
- Det går for langsomt med at få svar på ansøgninger til de kulturelle fonde, meddelte formanden for EPI, Leif Saandvig Immanuelsen. Han pegede på en række eksempler, hvor kunstnere venter langt over den gennemsnitlige sagsbehandlingstid på otte uger.

Ifølge Leif Saandvig Immanuelsen ligger der et stort forarbejde, når ansøgningerne til de forskellige projekter bliver skrevet, og nogle af kunsterne skriver faktisk ansøgningerne, mens de er i gang med selve projekterne, som de søger om tilskud til.
 
- Det er derfor meget beklageligt, at de skal vente så længe, pointerede Immanuelsen.

Karitas Production, som blandt andet står bag teatersucceen fra sidste år "Pioneer", ejes af Pipaluk Kreutzmann Jørgensen.

Hun sendte en ansøgning til Filmpuljen 1. marts med henblik på støtte til kortfilmen Anori, som hun har skrevet i løbet af fire år. Kortfilmen er en music art fictionfilm med folk blandt andet fra Grønland og Danmark. Produktionen skulle være startet denne sommer, men den dag i dag sidder hun stadig og venter på et svar fra Departementet.

-Vi skrider rigtig meget nu. Det hele er sådan lidt usikkert. Man bliver simpelthen nødt til at rykke tidsplanen til slutningen af året i stedet for. Vi kan jo ikke bare lige trylle sne frem, siger Pipaluk Kreutzmann Jørgensen.

Tolv uger efter at ansøgningen blev afleveret fik Pipaluk Kreutzmann Jørgensen en mødeindkaldelse fra Departementet, og sammen gennemgik de ansøgningen for mangler. Men sytten uger efter ansøgningen blev sendt, venter hun stadig på svar.

Naalakkersuisoq for kultur, Nick Nielsen erkender nu, at det ikke er rimeligt at vente sytten uger på et svar.

- Det skal heller ikke være således, at man venter i så lang tid. Det er ikke rimeligt. Det skyldes også, at vi har ressourcemangel i departementet, og det skal vi selvfølgelig have rettet op på, siger naalakkersuisoq.

Nick Nielsen vil dog ikke kommentere på enkelte sager og henviser til, at alle krav og betingelser skal være opfyldt i en ansøgning. Og til EPI's kritik om den lange sagsbehandlingstid, siger han:

-Vi vil prøve at rette op på sagsbehandlingen, men det er også vigtigt, at man planlægger i god tid således, at man ikke ansøger lige op til, at projekterne skal udføres, siger han.