EPI utilfreds med langsom sagsbehandling

Kunstnersammenslutning EPI kritiserer i dag Departementet for Kultur for langsommelig sagsbehandling og opfordrer Naalakkersuisoq Nick Nielsen til sætte skub i sagsbehandlingen.
12. juni 2014 06:49

EPI skriver i sin opfordring, at vilkårene for de skabende og udøvende kunsnere er uacceptable og nævner sagsbehandlingsstiderne for en række ansøgninger til de forskellige kulturelle puljer under Selvstyret.

Der nævnes ansøgningsfristen for tildeling af  midler fra filmpuljen var den 1. marts. Her skulle sagsbehandlingstiden være på cirka fem uger, men 14 uger efter, er der endnu ingen reaktion fra departementets kulturafdeling.

Et andet eksempel er ansøgningsfristen til penge fra Tips- og Lottomidlerne, der var sat til 15. april. Heller ikke her er der modtaget noget svar, og det kan betyde, at en sangkors-samling i Sisimit i juli nu må aflyses.

Endelig har kustnersammenslutningen heller ikke fået svar på en ansøgning om kulturmidler til et udvekslingssmarbejde med kunstnerne i Nunavut. Her var ansøgningerne indkaldt til den 15. februar.

Derfor opfordrer EPI nu Nick Nielsen til opruste Selvstyrets kulturafdeling, så det er i stand til at løse sine opgaver.