Naaja: Topplacering i voldtægter - vi burde skamme os

Vi burde skamme os. Så klar er udmeldingen fra IA's Naaja Nathanielsen efter at det er kommet frem , at Grønland ligger øverst på FN’s liste over lande med flest voldtægter per indbyggere.
09. september 2015 07:54

Naaja Nathanielsen kalder tallene forfærdende, men er ingenlunde overrasket over, at rent faktisk står så skidt til.  

- Men hvad er værst? At det nu dokumenteres af FN eller at vi har kendt til problemet i årevis uden for alvor at gøre noget ved det? Vi må blankt erkende, at vi har fejlet voldsomt på dette område, spørger Nathanielsen.

Ydermere kritiserer hun Naalakkersuisuts strategi mod vold for ikke at nævne voldtægt en eneste gang.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut på hårdt arbejde med rekordhøje voldtægtstal

Herudover gør Nathanielsen opmærksom på, at naalakkersuisoq, Martha Lund Olsen, Siumut, tilbage i 2013 lovede at rette henvendelse til den danske regering, for at sætte gang i en opstramning af kriminallovens afsnit om voldtægt. Et område IA'eren nu lover igen at spørge ind til.

Endeligt gør Nathanielsen det klart, at samfundet skal sige fra over for det hun kalder en bestialsk og umandig handling.

LÆS OGSÅ Grønland har flest voldtægter per indbygger

- En rigtig mand spørger om lov og tager ikke kvinder med vold - har vi virkeligt så få ”rigtige mænd” her i landet? Jeg ser frem til at også landets mænd står sammen om. at denne skamplet ikke skal smitte af på den grønlandske mand. Vi må lære at komme tydeligere frem med vores afsky overfor voldtægter! lyder det fra Nathanielsen.