Naaja Nathanielsen meldte sig ud af Inuit Ataqatigiit den 3. marts 2016, hvor hun herefter blev løsgænger og efterfølgende forlod politik. For en stund.Foto: KNR / Malik Brøns

Naaja Nathanielsen stiller op for IA

Naaja Nathanielsen stiller op for Inuit Ataqatigiit til Inatsisartut-valget den 6. april. Det bekræfter hun over for KNR.

Næsten på årsdagen melder hun sit politiske comeback, for Naaja Nathanielsen meldte sig ud af Inuit Ataqatigiit den 3. marts 2016, hvor hun herefter blev løsgænger og efterfølgende forlod politik.

LÆS OGSÅ Naaja Nathanielsen melder sig ud af IA

Det var så kun for en stund, for Naaja Nathanielsen skriver på facebook:

- Lige nu føler jeg stærkt, at jeg skal bidrage. Derfor har jeg besluttet mig for at stille op til Inatsisartut. Mit exit fra partiet i 2016 skyldtes ikke ideologiske forskelle, men hang sammen med nogle beslutninger, jeg dengang havde svært ved at stå bag. Det brud har været healet i årevis.

Efter sit politiske exit for fem år siden, har Naaja Nathanielsen været direktør hos Kriminalforsorgen i Grønland.

LÆS OGSÅ Naaja: IA har radikalt ændret holdning

Fra Inuit Ataqatigiit til løsgænger og tilbage

I marts 2016 meldte Naaja Nathanielsen sig ud af Inuit Ataqatigiit. Det var blandt andet på grund af mangel på inddragelse i beslutningerne i partiet, som var årsagerne til, at hun meldte sig ud.

Daværende formand for Inuit Ataqatigiit, Sara Olsvig, fremsatte et forslag om en årlig beskæring af bloktilskuddet fra Danmark på 10 millioner kroner.

Det var Naaja Nathanielsen uenig med. Hun var nemlig finanspolitisk ordfører for partiet, og hun mente at det ville være utroværdigt, hvis hun var blevet i partiet. I dag er skilmissen med IA blevet helet, siger hun: 

- Mit exit fra partiet i 2016 skyldtes ikke ideologiske forskelle, men hang sammen med nogle beslutninger dengang jeg havde svært ved at stå bag. Det brud har været helet i årevis, og jeg er glad for at være en del af det stærke hold, som Inuit Ataqatigiit stiller med til både kommunalvalg og Inatsisartutvalg, skriver hun på Facebook. 

Efter hendes exit fra Inuit Ataqatigiit forsatte hun i Inatsisartut som løsgænger, hvor hun blandt andet forslog at Grønland skulle modtage flygtninge. Forslaget blev forkastet af Inatsisartut-medlemmerne.

I juni 2016 stoppede hun midlertidigt i politik. Kort efter blev hun udnævnt af dronning Margrethe som direktør for Kriminalforsorgen i Grønland, hvor hun stadig er ansat. Nu er hun altså tilbage i Inuit Aqatigiit. 

Naaja Nathanielsen blev første gang valgt ind i Inatsisartut i 2009.

Hun er født og opvokset i Grønland, uddannet psykolog ved Københavns Universitet og har ud over sin politiske karriere blandt andet været ansat ved Kommuneqarfik Sermersooq, på Dronning Ingrids Hospital og ved Grønlands Universitet.

Kommentarer

Foto af isbjørn © Vilhelm Lynge Hard

TV, radio: Vælgermøder

VALG TIL INATSISARTUT #IQ2021

Vi sender vælgermøder fra forskellige byer i tv og radio

Du har mulighed for at stille spørgsmål ved at møde op, eller på vores Facebook side KNR-imi Qinersineq

facebook.com/qinersineq

Se programplanerne her