Naaja Nathanielsen begynder i sit nye job den 1. august.Foto: Kriminalforsorgen i Grønland

Naaja Nathanielsen fra Inatsisartut til Kriminalforsorgen

Den snart tidligere politiker Naaja Nathanielsen bliver direktør for Kriminalforsorgen i Grønland.

Hun er blevet udnævnt af dronning Margrethe og overtager jobbet fra den nuværende direktør Hans Jørgen Engbo, der går på pension den 1. juli. Naaja Nathanielsen tiltræder dog først den 1. august. Det skriver den afgående direktør i en pressemeddelelse.

- Jeg glæder mig utrolig meget til at påbegynde arbejdet for Kriminalforsorgen i Grønland. Det er en stilling, hvor jeg kan kombinere min viden om mennesker og samfund med ledelse og organisationsudvikling.

Læs også Løsgængeren løsriver sig fra politik

Læs også IA: Løsgænger savnede at blive hørt

- Jeg ser frem til samarbejdet med de ansatte i Kriminalforsorgen og med de mange samarbejdspartnere, siger Naaja Nathanielsen, som har været medlem af Inatsisartut siden 2009 både for Inuit Ataqatigiit og senest som løsgænger.

Hun får blandt andet til opgave at videreføre den organisationsændring, som Kriminalforsorgen er i gang med.

Den 40-årige Naaja Nathanielsen er født og opvokset i Grønland, uddannet psykolog ved Københavns Universitet og har ud over sin politiske karriere bl.a. været ansat ved Kommuneqarfik Sermersooq, på Dronning Ingrids Hospital og ved Grønlands Universitet.

Læs også  VIDEO Kom med ind bag den nye anstalts mure

Kriminalforsorgens hovedkontor i Nuuk er den centrale, styrende myndighed i Kriminalforsorgen i Grønland. Hun skal dermed lede seks anstalter og en tilsynsafdeling med syv tilsynskontorer og et antal deltidsansatte tilsynsførere og kriminalforsorgsrepræsentanter. Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl