Løsgængeren løsriver sig fra politik

Der er stor interesse for Naaja Nathanielsen på dagen for hendes sidste Inatsisartut-samling. Forskellige medier står i kø for at få en kommentar fra løsgængeren, der tidligere var medlem af Inuit Ataqatigiit.

Omsorgssvigt af børn og unge og ikke mindst børnefattigdom og den generelt store ulighed i samfundet fik hende til at begive sig ind i politik for syv år og én dag siden.  

- Jeg sad som psykolog på børneområde og lavede bestyrelsesarbejde i den forbindelse. Dengang var der berøringsangst for at erkende, at der var store problemer i samfundet.

- Jeg var nået til et punkt, hvor jeg ikke længere kunne komme på arbejde og forholde mig til alle disse problemer, uden at man tør at sige det højt. 

- Så vi prøvede at lave en debat om børnefattigdom og alt det, der skete i den forbindelse, fik mig ind i politik, fortæller Naaja Nathanielsen til KNR. 

Hun har ikke altid været populær. Ikke kun på grund af hendes evne til at kritisere men også på grund hendes person. 

- Jeg er en nuummioq, en kvinde og er dansksproget, så jeg har nok sat fokus på mindre populære synspunkter. Jeg har i hvert fald repræsenteret en del af befolkningen, der ikke altid er omfavnet, siger den afgående politikker og understreger, at hun ikke er gået ind i politik for at gøre sig populær.

 

Hård kamp

Naaja Nathanielsen har kæmpet hårde kampe i sin tid som Inatsisartut-medlem, og der er én sag, som hun er stolt af at have kæmpet for. 

- Jeg er glad for at det lykkedes at få lavet en lov om, at der skal være ligelig repræsentation af kønnene i bestyrelser. Det var en meget hård kamp, hvor der var meget modstand. 

- Generelt håber jeg, at jeg har været med til at sætte gang i nogle debatter og svære diskussioner, siger hun uden at konkretisere.

Læs også Naaja Nathanielsen formand for finansudvalget

 

På vej ud

Omsorgssvigt af børn og unge, den generelt store ulighed i samfundet og ikke mindst børnefattigdom er som nævnt, hvad der fik hende ind i politik, og på spørgsmålet om hun selv synes, hun har været med til at ændre samfundet, er svaret temmelig beskedent.

- Et menneske alene kan ikke ændre samfundet, men jeg håber da, at jeg har bidraget sammen med en masse andre medlemmer af Inatsisartut gennem tiden.

- Det der med at ændre et samfund er i virkeligheden en fælles opgave, mener Nathanielsen.

Hun er nu på vej ud af politik efter at have valgt at træde ud af Inuit Ataqatigiit, partiet der efter hånden har mistet nogle markante politikkere, fordi hun i mange situationer fandt sig selv i en anden sti end partiets.

Læs også IA: Løsgænger savnede at blive hørt

Men hun er ikke helt ude af politik endnu. Henover sommeren vil hun nemlig stille en masse §37-spørgsmål til Naalakkersuisut.

- På mandag starter jeg igen med at skrive §37-spørgsmål. Og så vil jeg få pakket kontoret i løbet af juni. Så det bliver en langsom nedtrapning, slutter en smilende Naaja Nathanielsen.

Hvilke spørgsmål, der kommer, må vi vente og se.

Efter syv hektiske år ser Nathanielsen frem til en sommerferie med mobilen slukket. Og så vil tiden vise, hvad hun finder på at lave, siger hun.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt