Næsten 2,3 millioner uddelt til kulturelle projekter

Naalakkersuisoq for Kultur, Ane Lone Bagger, har netop her før jul uddelt årets sidste midler til kulturelle projekter.
Foto © : Marti Photographe
Skrevet af Karsten Sommer
18. december 2018 07:07

Og det er kommet i alt 20 meget forskellige projekter til gode.

Det gælder teaterprojekter - musikarrangementer - danseforestillinger og ny bøger som vi kan se frem til i 2019.

På teaterfronten går den populære rapper Josef Tarrak Petrussen nye veje, når han sammen med Pipaluk Kreutzmann skal udvikle et musikteaterstykke, der reflekterer over faderrollen - både den far mange ikke har - og den far de selv vil være. Det har de fået 300.000 kroner til at få sat i gang.

LÆS OGSÅ Filmværksted har endelig fået penge

Befolkningen i Qaanaaq har netop haft et succesfyldt besøg af Nationalteaterets juleforestilling - og nu kan befolkningen i Grønlands nordligste by også se frem til Ujarneq Fleischers dukketeater til børn ”Ukki” som skal vises senere på året. 130.000 er der blevet til det projekt.

Dansegruppen Qiajuk Productions er topscorer ved den nye uddeling med en halv million til IdentiD - en danseforestilling, som handler identitet - og det at finde sig selv - henvendt til unge mellem 15 og 25 år.

LÆS OGSÅ 18 kulturprojekter får støtte gennem Sermeq-Puljen

Der er også penge til Qasigiannguit Tae Kwon Do-klub som skal arrangere en koncert med Siissisoq, og støtte til en grønlandsk udgave af de berømte Svantes Viser ved Juaaka Lyberth.

I alt er der blevet uddelt næsten 2,3 millioner kroner.

Se liste over alle 20 projekter her.

Næste ansøgningsfrist er 1. februar 2019. Der kan indhentes yderligere oplysninger om Grønlands Selvstyres Kulturmidler på Sullissivik.gl.