KNR's direktør Karl-Henrik Simonsen og Nunatsinni Nipilersortartut Kattuffiat's formand Inunnguaq Petrussen.

KNR Musikken hyldes med Spil Grønlandsk Dag

Pop, polka, klassisk og kor. Vi har et rigt og mangfoldigt musikliv her i landet, og det vælger KNR nu i samarbejde med musiker-foreningen Nunatsinni Nipilersortartut Kattuffiat og lokalradioerne at sætte fokus på med en særlig Spil Grønlandsk Dag.

Den første af slagsen finder sted tirsdag den 1. oktober. Dagen igennem vil der blive spillet grønlandsk musik, redaktionerne har også mulighed for at behandle emner om musikken og musikerne i landet.

Spil Grønlandsk Dagen er vigtig fordi, det i dag er blevet sværere at udgive studiealbum, da folk piratkopierer cd-er og kan hente musik nærmest gratis på internettet. Alt i alt er værdien af musik faldet. Derfor vil vi med denne dag skabe positiv fokus og hylde grønlandsk musik, og få folk til at tænke sig om en ekstra gang, siger formanden for musikerforeningen, Inunnguaq Petrussen.

Omkring halvdelen af musikken der bliver spillet i KNR Radio er grønlandsk, i 2018 var helt præcist 46 procent af al musikken grønlandsk.

Selvom vi spiller meget grønlandsk musik i KNR dagligt, vi vil gerne vise, at vi støtter op om musikken ved udelukkende at spille grønlandsk musik på dagen. Redaktionerne har også mulighed for at sætte fokus på musikken og musikernes vilkår, siger Karl-Henrik Simonsen direktør for KNR.

Indtil nu er har lokalradiostationerne i Qaqortoq, Sisimiut, Aasiaat og Upernavik meddelt, at de også spiller grønlandsk den 1. oktober.

Parterne håber, at flere stationer vil støtte op om begivenheden i fremtiden.

Spil Grønlandsk Dag vil frem over finde sted den første tirsdag i oktober hvert år.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt