Musik- og sangskriverpris bliver uddelt på lørdag

På lørdag bliver musikbranchen hyldet, når KODA uddeler sin musikpris. Det bliver dog et anderledes i år, hvor kunstnerne ÎVA, Varna og Pukuut er nomineret.
- Det bliver en fantastisk udsendelse, siger Inunnguaq Petrussen, som er KODA's konsulent i Grønland.
12. januar 2021 16:15

Der er mange arrangementer, der er blevet aflyst sidste år på grund af den verserende coronapandemi.

Det gælder også en ganske særlig prisuddeling i musikbranchen. Det betyder til gengæld, at der skal findes dobbelt så mange modtagere i år.

Hvem er nomineret for 2020?
ÎVA, Varna, Pukuut

- Grundet corona er prisuddelingen blevet rykket så mange gange. Så nu må vi her i år 2021 tage begge år - 2019 og 2020 samtidig, siger Inunnguaq Petrussen, som er KODA's konsulent i Grønland.

Formentlig kan de fleste nikke genkendende til, at 2020 har været et særligt år. Men i musikbranchen har det ikke kun været dårligt. 

- Covid-19 har haft en positiv indflydelse. Der har i 2020 været mange udgivelser, da musikerne har udnyttet coronakrisen til at indspille musik i deres hjem, siger Inunnguaq Petrussen.

LÆS OGSÅ Hip hop og elektronisk musik løber med priserne til Koda Awards

Tre kunstnere eller grupper er nomineret i år.

Det gælder den grønlandske duo ÎVA, som består af Gustav Lynge Petrussen og Josef Tarrak Petrussen. Gruppen er kendt for en kombination af R&B, rap og electronica, og så synger de kun på deres modersmål, grønlandsk.

Også bandet Pukuut er blandt de nominerede med sin stærke distortion-guitarer og elektroniske lyd. Den sidste nominerede i år er Varna Marianne Nielsen, der er sangskriver og sanger.

Seks nominerede i alt

Feltet af sidste års nominerede er også bredt.

Den ene er Gerth Lyberth, der synger og spiller guitar. Derudover er Josef Tarrak Petrussen, som også er med Banden ÎVA, nomineret for sit soloprojekt, hvor rapper. 

Og den sidste er Rasmus Lyberth. som er sanger og sangskriver. Han har siden 1970'erne været en af de mest populære kunstnere på den grønlandske musikscene. 

Og publikum har noget at glæde sig til, da arrangementet bliver anderledes i år, siger Inunnguaq Petrussen.

- Det bliver en fantastisk udsendelse, siger han. 

LÆS OGSÅ Årets musikpriser uddeles i Sisimiut

Udover årets prisuddelinger til musikkomponister og sangskrivere vil der bliver uddelt pris til årets nye talenter og en ærespris. 

Du kan følge pris uddelingerne her på KNR kanalen.