Musik og dans skyder Nuuk Nordisk Festival igang

Nuuk summer i disse dage af kulturtilbud fra hele Norden med over 200 deltagende kunstnere.
Nuuk Nordisk Kulturfestival åbnede i går officielt ved et stort arrangement i Nuuk Center. Foto © : Kommuneqarfik Sermersooq
Skrevet af Karsten Sommer
08. oktober 2019 11:18

Nuuk Nordisk Kulturfestival åbnede i går officielt ved et stort arrangement i Nuuk Center.

Det foregik med moderne dans, trommesang og maskedans, rapperen Tarrak, Nina Kreutzmann Jørgensen og meget andet til de mange hundrede, der var mødt op i centeret klokken 17.

Allerede i går begyndte et af festivalens teatertilbud, hvor fem forskellige forestillinger opføres i lokaler i blok 2 og 6 - midt i Nuuks hjerte.

LÆS OGSÅ Nuuk Nordisk Kulturfestival afslører program

Det gælder dels en soloforestilling med skuespillerinden Makka Kleist om en ældre kvindes tanker, dels en forestilling bygget på Sørine Steenholdts Zombieland, et nyt stykke af forfatteren Kim Leine med blandt andet Karina Møller, samt en historie om et mord i blokkene tilbage i 80´erne. Og endelig en intens danseforestilling med blandt andre Alexander Montgomery.

De fem forestillinger spilles alle tre gange om dagen i de trange lokaler i et par nedlagte fritidsklubber i blok 2 og 6.

På den måde kommer tilskuerne helt tæt på de optrædende, og får en intens og helt usædvanlig teateroplevelse.

Alle beboere i blok 1-10 har gratis adgang til forestillingerne, som frem til i morgen spilles på grønlandsk og fra på fredag på engelsk.

Her kan du se en lille smagsprøve på teaterforestillingerne: