Muligt uforklarligt symptom bremser lovende vaccineforsøg

Sandsynligheden for, at det snart vil lykkes at udvikle en vaccine, der kan beskytte folk mod coronavirus, kan være blevet mindre.
- En rutinemæssig gennemgang af data udløste et stop af vaccineforsøgene for at kontrollere sikkerheden, oplyser talsmand for medicinalselskabet AstraZeneca ifølge nyhedsbureauet Reuters. Foto © : Stringer/Reuters/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
09. september 2020 09:13

Et forsøg med en lovende covid-19-vaccine er sat på pause i den afsluttende fase. Det sker som følge af et "uforklarligt symptom" hos en forsøgsperson i Storbritannien.

Det oplyser en talsmand for medicinalselskabet AstraZeneca, der udvikler vaccinekandidaten i samarbejde med Oxford University.

- En rutinemæssig gennemgang af data udløste et stop af vaccineforsøgene for at kontrollere sikkerheden, oplyser talspersonen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

LÆS OGSÅ Trump-administration varsler om mulig vaccine inden valg

Der er ingen oplysninger om det konkrete symptom hos patienten. Personen ventes dog at komme sig, oplyser en person med kendskab til sagen til onlinemediet statnews.com.

Den mulige vaccine fra AstraZeneca er en af godt en håndfuld, som er kommet frem til de afsluttende fase 3-forsøg. AstraZenecas er det første fase 3-forsøg, som bliver sat på pause, skriver statsnews.com.

De kliniske forsøg bliver lavet i USA, Storbritannien, Brasilien og Sydafrika. I USA begyndte fase 3-studierne i slutningen af august.