M/S Fram vil vise turisterne et alsidigt Grønland

Skrevet af Karsten Sommer
05. juni 2007 17:25

Der var fest og ballade på havnen i Nuuk her til middag, da det nyeste skud på krydstogtsturismen i Grønland, verdens mest moderne krydstogtskib – M/S Fram blev officielt indviet.

Nuuk Byorkester spillede – Siverth K. Heilmann holdt tale og alt hvad der kunne krybe og gå fra turistbranchen i Nuuk tog det nye skib i øjesyn.

Skibet kan rumme 250 passagerer foruden 68 besætningsmedlemmer, og når man kommer ombord er det som at komme ind i et overdådigt luxushotel. Syv etager – flere restauranter og barer – foredragslokaler – og smuk kunstnerisk udsmykning af de grønlandske kunstnere Anne-Birthe Hove, Miki Jakobsen og Isle Hessner.

Mira Kleist er såkaldt ”destinations-manager” på Fram – og hvad vil det så sige?

- Jeg sørger for at der er noget klar de steder vi kommer hen, så turisterne har noget at se, og holder kontakt med folk i de byer vi besøger. Så turisterne har det godt, både ombord og på land.

- Turisterne vil komme til at opleve mange forskellige sider af Grønland på deres tur. Så snart de kommer ombord, vil de opleve moderne grønlandsk kunst, som smykker alle etagerne her på skibet. Og i land vil de også stifte bekendtskab med den mere traditionelle side af Grønland, fortæller Mira Kleist.

- Mange kommer måske primært for at opleve naturen, isbjergene osv. Men vi vil have dem til at opleve hele Grønland, også kulturen og samfundet, for vi synes at Grønland er mere end isbjerge og indlandsis, så det er det vi vil prøve at sælge så godt som muligt.

- For Grønland vil M/S Fram betyde at turistbutikkerne i land bliver fyldte, men vi tror også at vi kan medvirke til at billedet af Grønland ude i verden bliver mere alsidigt. Vores gæster er ude efter kvalitet, slutter Mira Kleist.

M/S Fram skal sejle langs kysten frem til den 19.september, hvor skibet så lægger kursen mod Antarktis, hvor det skal sejle i vintersæsonen.