Officielle tal viser, at over 30 procent af lejere i USA ikke har nogen eller kun har lav tiltro til, at de kan betale deres husleje i næste måned.Foto: Scanpix

Millioner af amerikanere risikerer at blive sat på gaden

40 millioner amerikanere risikerer at blive sat på gaden i løbet af de kommende måneder, vurderer institut.

Aktivister og nødhjælpsorganisationer i USA forbereder sig i disse dage på en monumental bølge af udsættelser på tværs af landet, idet coronakrisen har efterladt millioner af mennesker i fare for at blive hjemløse.

Den høje arbejdsløshed i verdens største økonomi har gjort det svært for mange amerikanere at betale husleje.

Samtidig er håbet i form af nye hjælpepakker fra Washington D.C. næsten forsvundet, eftersom forhandlingerne i Kongressen står stille for tiden.

Den internationale NGO The Aspen Institute vurderer, at op mod 40 millioner mennesker i USA kan være i fare for at blive sat på gaden i løbet af de kommende måneder. Det kan i så fald føre til "destabilisering af samfund" på tværs af landet.

LÆS OGSÅ Mindst 97.000 børn i USA fik konstateret corona på to uger

Officielle tal viser, at over 30 procent af lejere i USA ikke har nogen eller kun har lav tiltro til, at de kan betale deres husleje i næste måned.

Boligkrisen har "allerede udviklet sig til en tsunami", fortæller Bambie Hayes-Brown fra Georgia Advancing Communities Together, der er en koalition af ngo'er, der arbejder med almene boliger og samfundsudvikling.

- Vi fik finansiel støtte fra United Way (paraplyorganisation for velgørenhedsorganisationer, red.), og vi brugte den så hurtigt. Vi er simpelthen bare overbebyrdet, siger hun.

Mariatou Diallo bor i New York og har ikke betalt sin husleje siden marts, da der ikke var mere arbejde til hende. Fremtiden skræmmer hende.

- Lige nu er jeg ekstremt bekymret. Jeg har et barn på otte år, og hvis jeg bliver sat på gaden, så ved jeg ikke, hvad jeg gør, siger hun under en demonstration for huslejenedsættelse i New York-bydelen Bronx.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt