Mette Frederiksen går i selvisolation

Statsministeren har valgt at isolere sig selv, efter justitsminister Nick Hækkerup er testet positiv for COVID-19. Hun venter nu på svar.
Statsministeren har ikke symptomer på coronavirus, men venter på svartest, oplyser Statsministeriet. Foto © : Paalu Møller / KNR
04. november 2020 09:16

I går blev alle debatter i Folketinget aflyst, da den danske statsminister Mette Frederiksen (S) valgte at gå hjem efter et coronaudbrud på Christiansborg.

Men nu vil der være flere aflysninger. Natten til onsdag dansk tid oplyste justitsminister Nick Hækkerup, at han var smittet med coronavirus og har sygdomssymptomer.

Og da Frederiksen har været til møde med Hækkerup i sidste uge, har hun valgt at lade sig teste og gå i selvisolation, inden til der er svar på testen. Det oplyser Statsministeriet onsdag.

- Statsministeren deltog i et møde med justitsministeren fredag den 30. oktober 2020, hvor alle retningslinjer for afstand mv. blev fulgt. Statsministeren udviser pt. ingen symptomer på COVID-19 og vil i videst muligt omfang fortsætte sit arbejde med virtuelle møder, lyder det fra Statsministeriet.

LÆS OGSÅ Folketinget lukker tirsdag efter coronaudbrud

Udmeldingen betyder også, at en spørgetime, som de grønlandske og færøske medlemmer af Folketinget kan deltage i, er blevet udskudt på ubestemt tid.

Spørgetimen blev tirsdag udskudt til onsdag. Men på grund af Frederiksens isolation er den nu yderligere udskudt.

Derudover har syv andre ministre mødtes med folketingsmedlemmer, som nu er testet positive.

Samlet set er 13 ministre nu i isolation.