Folketinget lukker tirsdag efter coronaudbrud

Flere medlemmer af Folketinget er smittet med corona, mens andre er i isolation og venter på testsvar. Grønlandske folketingsmedlemmer er ikke i isolation.
Alle punkter på tirsdagens dagsorden i Folketinget er aflyst, da flere folketingsmedlemmer er smittet med coronavirus. Foto © : Anders Hviid/ft.dk
03. november 2020 13:46

Det blev ikke til et eneste spørgsmål fra de grønlandske eller færøske politikere i Folketinget tirsdag.

For inden den udvidet spørgetime med statsministeren skulle have fundet sted tirsdag lidt efter klokken 13 dansk tid, blev alle debatter og afstemninger i Folketinget tirsdag aflyst.

LÆS OGSÅ Borgmester vil have oplysningskampagne om karantæne

Det sker, da mindst fem danske folketingsmedlemmer er konstateret smittet med coronavirus. Det tæller blandt andre formanden for Det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen, og Venstres Lars Christian Lilleholt.

Sidstnævnte er indlagt på sygehuset i behandling for både COVID-19 og lungebetændelse, oplyser han på Facebook.

Derudover er 11 ministre og folketingsmedlemmer gået i hjemmeisolation og venter svar på coronatest. Det gælder blandt andre statsminister Mette Frederiksen (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S).

Grønlandske politikere er ikke i isolation

Hos Inuit Ataqatigiit stod Aaja Chemnitz Larsen klar med spørgsmål til Mette Frederiksen i dagens spørgetime. 

Hun har på det seneste deltaget i forhandlinger på socialområdet, men oplyser til KNR, at også hun overholder alle retningslinjer og føler sig tryg, men holder nøje øje med situationen. Flere medarbejdere i IA arbejder desuden hjemme.

Siumuts folketingsmedlem Aki-Matilda Høegh-Dam befinder sig i øjeblikket i Nuuk, oplyser partiets kommunikationsansvarlig Malik Milfeldt. Hun havde derfor ikke kunnet deltage i dagens spørgetime med statsministeren.

Derudover har partiet én ansat, der arbejder hjemmefra, mens to andre medarbejdere møder ind på Christiansborg. De følger dog retningslinjer fra Folketinget med afstand og afspritning.

Spørgetimen med Mette Frederiksen er foreløbig udsat til i morgen onsdag klokken 13 dansk tid.

I øjeblikket er Folketingets Præsidium dog samlet for at drøfte situationen.