Mere grønlandsk mad til grønlænderne

Der skal være flere grønlandske råvarer på hjemmemarkedet. Det ønsker en række virksomheder fra den grønlandske fødevarebranche, der onsdag var samlet til konference for at dele erfaring og viden.
Tasiilaq Foto © : Kim Ries Jensen
22. marts 2017 16:58

- Vi er jo stolte af vores egne grønlandske råvarer, siger Ulla Lynge, direktør hos Sermersooq Business Council.

Konferencen, der hedder "The Greenland Label - Quality Foods from the Arctic", blev afholdt onsdag på universitetet i Ilimmarfik.

Målet er blandt andet at fremme udviklingen af grønlandske fødevarer. Der skal skabes et forum for fødevarebranchen herhjemme, hvor producenterne kan dele viden og erfaring, så de kan skabe et større marked for grønlandsk fødevareproduktion, fortæller Ulla Lynge.

Brugseni, KNI og Royal Greenland er blandt dem, der vil satse på flere grønlandske fødevarer.
Royal Greenland fortæller, at de i dag i høj grad lever af eksport til udlandet, men at man samtidig ønsker at sælge mere til de grønlandske kunder. 

- I forhold til det udenlandske efterspørgsel er efterspørgslen i hjemmemarkedet mindre. Alligevel deltager vi her, da vi vil være med i udviklingen, og vi vil have større fokus på hjemmemarkedet i fremtiden, siger salgschef for Hjemmemarkedet i Royal Greenland Malik Hegelund Olsen.

Og Royal Greenland har bemærket, at der er en særlig type varer, der er stor efterspørgsel på i Grønland:

- For eksempel mad, der tilberedes hurtigt og nemt. Det er noget af det, vi har lagt mærke til.

Royal Greenland er i samarbejde med Brugseni, Pisiffik og Pilersuisoq i gang med at undersøge hvilke slags færdigretter grønlændere efterspørger, siger Malik Hegelund Olsen:

- Det er interessant at undersøge, hvad vi kan få ud af vores ressourcer herhjemme, både fra havet, dyr på land og grøntsager.

Det er Arctic Business Network, der står bag konferencen.