Medlemmerne af Naalakkersuisut tager orlov

Da de folkevalgte medlemmer af Inatsisartut ikke mener sig i stand til at passe både et job som naalakkersuisoq og en plads i Inatsisartut, har de, helt som deres forgængere, søgt om orlov fra deres arbejde i den lovgivende forsamling.

Det har betydet adskillige af suppleanterne er blevet indkaldt til arbejdet i Inatsisartut. Det har blandt andet givet politisk comeback til Gerhardt Pedersen, der er formand for Atassut. Han kommer ind i stedet for naalakkersuisoq for sundhed og infrastruktur Steen Lynge, der får mere end rigeligt at se til med to af de absolut tungeste områder i grønlandsk politik.

Hos Siumut kan man også sige velkommen tilbage til Per Berthelsen, der ikke opnåede valg d. 12. marts, men nu får muligheden for at fortsætte en lang politisk karriere. Også Kaj Lyberth og Anders Olsen kan kalde sig medlemmer af Inatsisartut fordi Jens Erik Kirkegaard, Karl Lyberth og Vittus Qujaukitsoq har valgt at tage orlov fra arbejdet i Inatsisartut for at koncentrere sig om deres arbejdsområder i Naalakkersuisut.

Også Lars P. Mathæussen fik sæde i Inatsisartut, selv om han oprindeligt kun fik stemmer nok til at blive suppleant. Det skyldes at Nikku Olsen, der blev partiets helt store stemmesluger, ikke blev fundet værdig til at være medlem af Inatsisartut.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt