Mediehuset Sermitsiaq.AG skuffet over årsresultat

De to landsdækkende medier Sermitsiaq og AG kom ud af 2014 med et overskud efter skat på en kvart million kroner mod godt 3,6 millioner kroner året før.
Foto © : KNR
05. marts 2015 07:13

Årets resultat betegnes af den daglige ledelse og bestyrelsen som utilfredsstillende. Og det afspejler, at det er blevet meget vanskeligt at sikre den frie og uafhængige presse i her i landet, hedder det i en pressemeddelelse.

Heri anføres det også, at resultatet i høj grad er påvirket af den økonomiske afmatning i samfundet, der har påvirket annoncesalget.

- Medvirkende til resultatet er endvidere, at aviserne fortsat investerer i redaktionelt indhold som følge af en øget konkurrencesituation, samt at aviserne investerer i undersøgende journalistik, der har betydning for demokratiet i Grønland. Selvom økonomien er presset fortsætter vi udviklingen af journalistikken både lokalt her i landet og internationalt i Arktis, skriver ledelsen.

Den understreger også, at en væsentlig årsag til resultatforringelsen i 2014 skyldes, at Selvstyret fjernede tilskuddet til de landsdækkende aviser, dette uagtet at tilskuddet fremgik af den vedtagne finanslov for 2014.

Læs også Aleqa trak avisstøtte på tvivlsomt grundlag

Læs også Aleqa fastslår: Ingen mediestøtte til Sermitsiaq AG

- Sermitsiaq.AG anser denne handling for at være i strid med intentionerne og lovteksten, og dermed heller ikke i overensstemmelse med det politiske flertal, der har bevilget dette tilskud, hedder det i pressemeddelelsen

Også Nuuk Lokalreklame, der udgiver Nuuk Ugeavis, har haft en væsentlig tilbagegang primært som følge af den negative udvikling i samfundsøkonomien.

Årets nettoresultat i Nuuk Lokalereklame efter skat blev et underskud på 135.000 kroner mod et overskud på 605.000 kroner året før.