Medie: RAL dropper to nye skibe

OPDATERET: Royal Arctic Line har afbestilt to af de fire skibe som rederiet har under bygning på et polsk værft. Det skriver Maritime Danmark.
I følge Maritime Danmark, har RAL angiveligt droppet købet af det største skib Malik Arctica. Her ved værftet i Polen. Foto © : Shipspotting
Skrevet af Simon Uldum -
29. juni 2016 05:17

I følge Maritime Danmark, drejer det sig angiveligt om det største skib Malik Arctica, der har en kapacitet på 606 TEU, og et af de mellemstore bygdeskibe, Agnethe Arctica, med en kapacitet på 103 TEU.

Maritime Danmark skriver, at det har fået oplysningerne bekræftet af to uafhængige kilder, der dog begge ønsker at være anonyme.

Læs også BILLEDER Fem nye RAL-skibe søsættes i Polen

RAL: Ingen kommentar

Maritime Danmark har talt med kommunikations- & marketingschef hos RAL, Ann-Britta A. Hansen, der overfor Maritime Danmark ikke bekræfte at rederiet har afbestilt de to skibe, men hun vil på den anden side heller ikke sige at oplysningen er forkert.

- Vi har ingen kommentarer, siger Ann-Britta A. Hansen til Maritime Danmark.

Royal Arctic Line indgik den 31. maj 2013 en aftale med det polske værft om bygning af fem specialskibe til rederiet, et stort containerskib - Malik Arctica - der er et videreudviklet søsterskib til Mary Arctica der i dag sejler mellem Nuuk og Aalborg, samt fire bygdeskibe.

De fire bygdeskibe består af to typer - de to mindste har en kapacitet på 36 TEU, mens de to mellemste containerskibe har en kapacitet på 103 TEU.

Det første af de mindste containerskibe, Ivalo Arctica, blev den 23. marts leveret til rederiet, og skal efter planen indsættes i bygdesejlads fra starten af juli. Det blev dengang meddelt, at de resterende skibe forventedes leveret i løbet af 2. kvartal 2016, skriver Maritime Danmark.

OPDATERET:

Her til formiddag har Royal Arctic Line så udsendt en pressemeddelelse, hvor de meddeler at de på nuværende tidspunkt ikke ønsker at kommentere på leveringsdatoer af skibe i det oprindelige nybygningsprogram. Men erkender at nybygningsprogrammet er stærkt forsinket. 

Det skyldes dels det tyske Stralsund skibsværfts konkurs og derefter væsentlige forsinkelser af det fortsatte nybyggeri på værftet i Polen, skriver rederiet.

Royal Arctic Line har derfor i længere tid været i forhandlinger med værftet i Polen omkring nye leveringsterminer. 
Rederiet vil informere yderligere når disse forhandlinger er tilendebragt og klare leveringsterminer på plads, skriver RAL i formiddagens pressemeddelelse.
Royal Arctic Line indgik i 2013 en aftale med det polske værft om bygning af fem specialskibe til rederiet, et stort containerskib - Malik Arctica - et videreudviklet søsterskib til Mary Arctica - samt fire bygdeskibe.
Det første af de små containerskibe, Ivalo Arctica, blev i marts leveret til rederiet, og skal efter planen indsættes i bygdesejlads fra starten af juli.