Medie: Obama forventes snart at erklære sin støtte til Harris

Barack Obama vil snart offentligt erklære sin støtte til Kamala Harris' præsidentkandidatur, siger kilder.
Obama er en af de eneste højtprofilerede demokrater i USA, som endnu ikke har erklæret sin støtte til Harris' præsidentkandidatur. Foto © : Carolyn Kaster/AP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
25. juli 2024 08:51

Den tidligere amerikanske præsident Barack Obama forventes snart at erklære sin støtte til Kamala Harris' præsidentkandidatur for Demokraterne.

Det sker, efter at Harris og Obama angiveligt "har været i tæt kontakt" og "har haft adskillige samtaler" siden i søndags.

Det oplyser fire anonyme kilder, som har kendskab til samtalerne, til NBC News.

- Obama støtter fuldstændigt op om Harris' kandidatur og planlægger at give sin støtte offentligt snart, lyder det fra de fire kilder ifølge mediet.

Det fremgår ikke, hvad "snart" dækker over.

Obama er en af de eneste højtprofilerede demokrater i USA, som endnu ikke har erklæret sin støtte til Harris' præsidentkandidatur.

Alt imens andre toppolitikere offentligt støtter Harris, har Obama endnu ikke meldt noget ud offentligt.

En af kilderne siger til NBC News, at Obama ikke havde lyst til at overskygge præsident Joe Biden - i særdeleshed Bidens tale til nationen fra Det Ovale Værelse i embedsboligen i Det Hvide Hus natten til torsdag.

En anden af kilderne siger, at Obama og Harris ønsker at opretholde det momentum, som Harris har opnået blandt demokraterne siden i søndags, hvor den nuværende præsident, Joe Biden, meddelte, at han ikke søger genvalg ved præsidentvalget til november.

Harris og Obama ønsker derfor angiveligt, at Obamas erklæring om støtte skal vente, så den kan stå alene.

Tre af personerne, som NBC News har talt med, siger, at Obama og Harris har talt om, at de to skulle møde op sammen under Harris' valgturné. Ingen af de tre kilder har dog en dato for dette.

Også Barack Obamas hustru og tidligere førstedame, Michelle Obama, støtter Kamala Harris' kandidatur, siger to af kilderne.

I USA kan de to store partier, Demokraterne og Republikanerne, kun stille med én kandidat hver.

Derfor skal Demokraterne ved en afstemning formelt vælge Kamala Harris som partiets kandidat.

De fleste af dem, som kan stemme - de såkaldte delegerede - og som oprindeligt støttede Joe Biden, har sagt, at de vil stemme på Kamala Harris.

Afstemningen står til at begynde 1. august, og partiet har sagt, at de vil have en kandidat klar senest 7. august.

Det amerikanske præsidentvalg finder sted 5. november.