Kamala Harris vil vinde nominering og besejre Trump

Vicepræsident Kamala Harris vil samle det demokratiske parti, samle landet og slå Donald Trump.
I samtlige af USA's 50 delstater støtter de delstatslige partiformænd fra Det Demokratiske Parti op om vicepræsident Kamala Harris som partiets præsidentkandidat til valget 5. november. Foto © : Brendan Smialowski/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
22. juli 2024 08:35

USA's vicepræsident, Kamala Harris, siger, at hun vil vinde sit partis nominering som præsidentkandidat og besejre Donald Trump.

Det sker, efter at Joe Biden i går trak sig fra præsidentvalgkampen og i stedet pegede han på vicepræsident Kamala Harris som Demokraternes præsidentkandidat.

- Jeg er beæret over Joe Bidens støtte. Jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt for at samle det demokratiske parti, samle landet - og slå Donald Trump, siger Harris.

Præsident Biden meddelte søndag, at han trækker sig fra præsidentvalgkampen, og i stedet peger han på vicepræsident Kamala Harris som Demokraternes præsidentkandidat.

- I dag ønsker jeg at give min fulde støtte til Kamala, skriver Biden, som tilføjer, at han vil tale til nationen i den kommende uge.

Og der er opbakning til Kamala Harris som præsidentkandidat fra partiets bagland.

I samtlige af USA's 50 delstater støtter de delstatslige partiformænd fra Det Demokratiske Parti op om vicepræsident Kamala Harris som partiets præsidentkandidat til valget 5. november.

Det oplyser kilder med kendskab til sagen til nyhedsbureauet Reuters.

Flere andre store navne hos demokraterne har også tilkendegivet deres støtte. Heriblandt Gavin Newsom, Californiens guvernør og senatoren Elizabeth Warren.

Den 59-årige Kamala Harris er den første kvindelige vicepræsident i USA.

Desuden er hun den første vicepræsident, der er sort, da hendes far er jamaicansk, mens hendes mor er indisk.

Harris er tidligere senator og justitsminister i Californien.

Harris mødtes med en del af partiets store donorer i weekenden - inden Bidens beslutning om at træde tilbage var blev kendt. Mødet blev arrangeret med kort varsel og havde til formål at berolige donorerne.

- Vi vinder dette valg, lød det fra Harris.

Reuters har på baggrund af kilder i partiet beskrevet, hvordan flere indsamlinger til Bidens kampagne angiveligt er blevet sat på pause, og at donorer har truet med at trække deres penge ud af hans kampagne.

Donorerne, der deltog i fredagens møde med Harris, blev inviteret til en "briefing" på 30 minutter, hvor der skulle diskuteres "presserende behov, der er under udvikling", står der i invitationen, som Reuters har set.

Harris selv deltog "på direkte anmodning fra præsidentens seniorrådgivere," siger kilderne.

Harris blev født i Oakland, Californien. Hun er uddannet jurist fra University of California. I hendes karriere har hun været distriktsadvokat i San Francisco og chefstatsadvokat for staten Californien.

I 2017 blev hun valgt som senator for staten Californien.

Hun er gift med Douglas Emhoff og stedmor til Ella og Cole Emhoff.