Medie: Mikael Petersen erkender klap i numsen

Den tidligere partisekretær har nægtet at udtale sig til KNR, men nu siger han undskyld ifølge Ekstra Bladet.
Mikael Petersen erkender, at han blandt andet har klappet Aki-Matilda Hørgh-Dam bagi, og samtidig lyder der en undskyldning. Foto © : Paalu Møller
01. marts 2020 16:17

En række af de ti kvinde, som anklager Siumuts tidligere partisekretær Mikael Petersen for seksuelle krænkelser er stået frem, blandt andre Siumuts folketingsmedlem, Aki-Matilda Høegh-Dam.

På Facebook beskriver hun, hvordan hun som 17-årig oplevede, at partisekretæren strøg hendes hår tilbage for at snuse hende i nakken og "tog hende på røven".

LÆS OGSÅ Aki-Matilda Høegh-Dam: Jeg blev også krænket af Mikael Petersen

Mikael Petersen selv har dog været meget tilbageholdende med at udtale sig. Han har således nægtet at udtale sig til KNR og i stedet henvist til sin advokat.

Men nu erkender Mikael Petersen over for Ekstra Bladet, at han har klappet kvindelige kollegaer bagi, og samtidig lyder der en undskyldning.

- Ja. Men hvis jeg har overskredet en grænse, så er der en stor undskyldning fra min side, siger han til Ekstra Bladet.

Til mediet siger Mikael Petersen også, at de seksuelle krænkelser blot var ment som en opmuntring.

- Altså det sker, at man opmuntrer andre folk i det samme rum. Det var ikke min hensigt at gøre noget unødigt. Det er sådan nogle reaktioner. Altså opmuntring. Det er meningen med det, siger han.

Til Sermitsiaq.ag fortalte han ellers torsdag, at han ikke kunne genkende kvindernes oplevelser, og at det var "meget hårde og grove anklager".

Sagen har ført til, at Mikael Petersen mistede jobbet som partisekretær i Siumut.