Masanti: Vi burde have været taget med på råd

Det rådgivende arkitekt-og ingeniørfirma sætter spørgsmålstegn ved ny efteruddannelse i byggebranchen.
Skrevet af Mads Lynge
21. marts 2014 15:06

Naalakkersuisut vil kvalitetsproblemerne i byggeriet til livs og vil derfor oprette en ny efteruddannelse, der skal være med til at styrke byggesektoren.

Naalakkersuisut vil byggesjusk til livs

Og selvom det rådgivende arkitekt- og ingeniørfirma Masanti synes, det er et godt initiativ, vækker planerne også undren hos ingeniørfimaet.

Virksomheden sætter nemlig spørgsmålstegn ved, at efteruddannelsen kun er blevet til i samarbejde med Statens Byggeforskningsinstitut, SBI og den erhvervsdrivende fond Byggecentrum i Danmark, og ikke lokale virksomheder:
 
- Jeg undrer mig lidt over, at man har valgt at gå enegang med Byggecentrum og SBI, og ikke involvere grønlandske entreprenører, byggeledere og bygherrer i udviklingen af det her kursustilbud, siger direktør i det rådgivende arkitekt- og ingeniørfima Masanti A/S fra Grønland, Morten Gosvig.

Naalakkersuisut vil altså kvalitetsproblemer i den grønlandske byggesektor til livs, der ifølge dem kan føre til forsinkelser og fordyrelser, og mangelfuld ledelse skulle efter Naalakkersuisut være en del af grunden. Derfor oprettes efteruddannelseskurset her.

Men den grønlandske byggesektor burde have været taget med på råd, da planerne om efteruddannelsen blev til, siger Morten Gosvig:

- Jeg så da gerne, at der var flere fra Grønland, der deltog i at stå som undervisere, og stykke det her sammen. Det er trods alt os her i Grønland, der har erfaringerne direkte med byggeriet, og der er bestemt masser af kompetente personer at trække på i byggebranchen i Grønland, siger Morten Gosvig, og han fortsætter:

- Der står ganske vist i indholdet for kurset her, at der vil en række lokale aktører, og arbejdsmiljøtilsynet i Grønland vil også deltage. Men bortset fra arbejdstilsynet, så ser det ud til at det er sekundært.

Det første efteruddannelseskursus finder sted i Nuuk i dagene 20. til 22.maj.