Martin Møller maser danske konkurrenter ved DM

Langrendsløberen Martin Møller fra Nuuk tog sin tredje guldmedalje i træk under de danske mesterskaber, som afholdes i Kvitåvatn i Norge i denne uge.
Foto © : Bent Hjarbo/Danmarks Skiforbund
Skrevet af Camilla Dam
03. februar 2016 14:37

På duathlon-disciplinen, som bestod af 2x5,5 km i klassisk stil efterfulgt af et skibytte og fire hurtige rundture på en 2,5 km lang løjpe i skøjtestil, knækkede han samtlige konkurrenter fra første færd og vandt til slut med hele 4,40 minutter ned til danskerne Jens Hulgaard og Tue Rømer.

Dermed har den 35-årige atlet, som stiller op for NSP, vundet guld i både 15 km klassisk, sprint og nu duathlon. Der resterer endnu to gyldne muligheder for Martin Møller, hvor der fredag løbes tomandsstafet og lørdag rundes mesterskaberne af med kongedistancen 50 km klassisk.

Fjerdeplads hos mænd og kvinder

Der var grønlandsk islæt på fjerdepladsen i både mændene og kvindernes konkurrence.

Frederik Petersen fra ISP i Ilulissat var 16 sekunder fra en podieplads hos mændene, mens Hannah Olsen var halvandet minut fra en podieplads i kvindernes række. Hun tager til gengæld sin tredje guldmedalje i klassen for de 17-årige, hvor hun er ene om at stille op.

Noah Mikal Noahsen fra SSP i Sisimiut blev nummer syv hos mændenes samlet og nummer to blandt de 19-årige.

Karl-Peter Kristensen fra Aasiaat-klubben ASP trak sig efter de to omgange i klassisk stil.

Se samtlige resultater fra DM i Duathlon her.