Martha Labansen går på pension

Efter 14 år som direktør for KANUKOKA, går Martha Labansen nu på pension pr. 1. september. De Grønlandske Kommuners Landsforening skal derfor nu ud og lede efter hendes efterfølger.
Skrevet af Jette Andersen
13. august 2013 13:50

I sin tid i De Grønlandske Kommuners Landsforening, KANUKOKA, har Martha Labansen som direktør, været med til at håndtere en række store udfordringer i det offentlige område.

Hun var blandt andet formand for Strukturudvalget, hvis betænkning definerede rammerne for kommunesammenlægningen i 2009.

Og hun er ganske godt tilfreds med udfaldet.

- Det er enormt vigtigt, at der er en god borgerbetjening. At borgerne i en kommune får en ordentlig behandling fra det offentlige. Og det kan være meget svært, når man er en lille kommune. Og der har jeg set, at det har været en god ting, at de daværende større kommuners kræfter er blevet brugt til de daværende mindre kommuners bosteder.

Martha Labansen har i 15 år arbejdet i KANUKOKA. Først som konsulent på det sociale område i et lille års tid, inden hun blev direktør i 1999.

Nu skal landsforeningen ud og finde en ny direktør, for fra d. 1. september går hun på pension.

- Jeg har haft en mand, som har støttet mig meget i mit arbejde, og nu synes jeg at jeg godt kan støtte ham og tage mig af min familie, som helhed. Jeg har ikke taget mig meget af mig selv og mine egne interesser. Det vil jeg se om jeg kan få tid til. Men det bliver da svært, griner 63-årige Martha Labansen

Med hendes pension betyder det en mindre kvinde i toppen af det grønlandske arbejdsmarked. Men hun er ikke bekymret for fremtidens ligestilling.

- Da jeg blev direktør første gang som 36-årig i Hjemmestyret, var der ikke ret mange grønlandske kvinder, der var på det niveau. Nu har vi da flere. Og jeg er da meget optimistisk, for når jeg ser på uddannelsesinstitutionerne, så er jeg glad for, at der er så mange kvinder, der tager en uddannelse. Men jeg håber også at endnu flere mænd vil tage en uddannelse, fordi jeg kan da godt blive bekymret for mændene på længere sigt.

Udover sit mangeårige virke i KANUKOKA, har Martha Labansen, der er uddannet socialrådgiver,  beklædt flere offentlige stillinger. Hun har blandt andet været direktør Grønlands Hjemmestyre og været ansat i Nuuk Kommunes Socialforvaltning.

Martha Labansen har startet store opgaver op, som hun nu overlader til sin efterfølger. Blandt andet en ny budgetsamarbejdssamtale mellem Selvstyret og kommunerne og beslutningsgrundlaget for de fællesoffentlige IT- og ledelsessystemer, ERP.