Maniitsoq får FIFA-bane i kunstgræs

Maniitsoq skal have en kunstgræsbane i FIFA-størrelse. Det besluttede kommunalbestyrelsen i Qeqqata Kommunia torsdag.

Borgmesteren og flertallet i kommunalbestyrelsenvar ellers i mod udvidelsen af  den nuværende fodboldbane, som er 62 meter lang.  

Udvidelsen af banen til FIFA størrelse som er på  65 gange 106 meter kommer til at koste kommunen 13 millioner kroner.

Området omkring banen skal sprænges, og det synes borgmesteren og flertallet i kommunalbestyrelsen er for dyrt,  siger Malik Berthelsen i KNRs morgenprogram, Nunatta Nipaa.

-  Flere medlemmer i kommunalbestyrelsen har ment, at det er alt for mange penge til, at man kun bruger dem på fodboldbanen, siger Malik Berthelsen til KNR fredag morgen.

Siderne på den nuværende fodboldbane er fjelde som skal sprænges, når kunstgræsplænen skal etableres i FIFA-størrelse. De sprængte sten kan bruges til at udvide havnen, mener de medlemmer i kommunalbestyrelsen, der støtter udvidelsen af fodboldbanen. Det er blandt andet Siumuts Karl Lyberth, der er fra Maniitsoq.

LÆS OGSÅ Kunstgræs gavner folkesundheden

Modstanden for udvidelsen blev fastholdt af borgmesteren og flertallet af kommunalbestyrelsen, indtil 24 før kommunalbestyrelsen skulle træffe sin beslutning.

Dagen før afgørelsen fik kommunalbestyrelsen nemlig et brev fra fodboldforbundet KAK, hvor de anbefalede, at fodboldbanen skal være 65 gange 105 meter ligesom flere andre baner her i landet. Dermed undgår man en situation, hvor Maniitsoq automatisk bliver fravalgt på grund af banens størrelse, lyder det fra KAK. 

Den anbefaling var afgørende for kommunalbestyrelsens beslutning. 

Sprængning af området ved den nuværende fodboldbane og forberedelsen til at anlægge kunstgræsplænen går i gang næste år. Banen forventes at være færdig i 2019, fortæller borgmester Malik Berthelsen til KNRs Nunatta Nipaa.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.glKNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt